A Deutschlandradio Kultur német országos közszolgálati rádió Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszterről közölt portrét abból az alkalomból, hogy a politikust az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölték.

A Orbán hűséges szolgája című anyagban Stephan Ozsváth, az ARD német országos közszolgálati műsorszóró társaság délkelet-európai tudósítója kifejtette azt a véleményét, hogy Navracsics Tibort a jogállam leépítésének "szellemi atyjaként" és "pártkatonaként" tartják számon. 

Hozzátette, hogy a biztosjelölt "Orbán Viktor miniszterelnök hűséges szolgája", és a "keze nyomát" viseli a "nemzeti-vallásos alapozottságú új alkotmány", a kormányzat által politikailag nem kedvelt bírák kényszernyugdíjazása és az is, hogy az igazságszolgáltatás "kvázi a politika ellenőrzése alá került". 

Ugyanakkor – tette hozzá Stephan Ozsváth – Navracsics Tibor a nyilvánosságban mérsékelt politikusként mutatta be magát, így például ő volt az első a kormányban, aki elismerte, hogy Magyarországnak része van a holokausztban viselt felelősségben.  A tudósító megjegyezte, hogy Navracsics Tibort "bárhol be lehet vetni, mindenhol ellátja a feladatát", de "a kultúra eddig nem igazán volt a területe".

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Teljesen mindegy melyik pártkatonát küldik az előretolt helyőrségbe. Különbség csak annyi van, van amelyik tud viselkedni, van amelyik zsebre tett kézzel vagy lóháton érkezik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@világlátó: Valahol igazad van! De csak egyszer próbáljon,Viktornak ellent mondani,úgy repül haza,mint ahogy kiment! Itthon meg süllyesztő,
világlátó
@Cukkini: Értem én a mondanivalódat. Igaz megállapítás ez, bárki írta. De amintlátod, sokunknak ez maradt. Legalább ez megmaradt - amíg fel nem fedik álcánkat és perbe nem fognak.
Az állandó kétség, a kételkedés és a fáradhatatlan kíváncsiság, a valódi kiválogatása a sok hamisból, a vélemény megfogalmazása kényszere az, ami mozgatja az ide írókat, de a magára valamit is adó ujságírót is.
Csak tudnám, a politikai elemzők, bárhol is dobog a szívük, vajon olvassák e ezeket a hozzászólásokat?
mariaberta
Hát ami azt illet a cikkben foglaltak nem túl hízelgőek, de kokit nemcsak Orbán tud adni , kapunk is helyette, most éppen Navracsics részesült egy cikk formájában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.