Magyarország azt fogja javasolni az Európai Uniónak, hogy kimondottan Grúziára szabott, úgynevezett országspecifikus programot dolgozzon ki a keleti partnerségi programon belül, amely eddig nem volt túl hatékony a kaukázusi ország számára – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tbilisziben pénteken folytatott tárgyalásait követően.

A tárcavezető az MTI-nek telefonon nyilatkozva hangsúlyozta: azért látogatott Grúziába, hogy világossá tegye, mind az Európai Uniónak, mind Magyarországnak elemi érdeke a stabilitás a Kaukázus térségében. Szavai szerint ezt az EU és Magyarország úgy tudja elérni, ha fenntartja az unióhoz csatlakozás távlatát a térség országai számára.

Szijjártó megint keleten kujtorog, most éppen itt

Szíjjártó Péter azt is elmondta: Magyarország az idén ratifikálni fogja Grúziának az Európai Unióval június 27-én kötött társulási szerződését, és azt is támogatja, hogy a következő uniós keleti partnerségi csúcstalálkozón teljes vízummentességről szóló megállapodás szülessen Grúziával.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Eurázsiai Unió! - az lenne csak a szép, hogy az Igazhitűek szabadon, határok nélkül közlekedhessenek az Atlanti-óceánig.
Dr. Felipe
Azért az úttörő nyakkendőjét igazán felköthette volna, mert így úgy áll ott mint egy rakás szerencsétlenség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.