Fél év után távozniuk kell Nagy-Britanniából azoknak a külföldi EU-állampolgároknak, akik munkavállalás céljából érkeznek, de nem tudnak elhelyezkedni – mondta pénteken a brit kormányfő.

David Cameron az Európai Unió társállamaiból betelepedők szociális ellátási szabályozásának szigorítási terveit vázoló beszédében elmondta: a munkavállalásra törekvő külföldi EU-állampolgárok 40 százaléka úgy érkezik Nagy-Britanniába, hogy nincs állásajánlata; ez a legmagasabb arány az Európai Unióban. A jelenlegi rendszerben e külföldi álláskeresők havonta átlagosan 600 font (235 ezer forint) elhelyezkedési támogatásban részesülnek, ezt azonban a szociális ellátás reformjának keretében a brit kormány teljes egészében megvonja. Ha pedig a külföldi EU-álláskeresők hat hónap után sem találnak munkát, távozniuk kell Nagy-Britanniából.

A jövőben legalább négy évig kell Nagy-Britanniában élniük és dolgozniuk az Európai Unió más országaiból érkező munkavállalóknak, mielőtt hozzájuthatnak egyes szociális juttatásokhoz.

David Cameron, akinek beszédét hetek óta feszült figyelem előzte meg, a külföldi EU-munkavállalóknak járó jóléti ellátások szabályozásának jelentős szigorítására jelentett be terveket. Ezek között szerepel a minimum négyévi nagy-britanniai tartózkodás ahhoz, hogy az uniós társállamokból érkezők egyebek mellett adókedvezményeket, szociális lakástámogatást és gyermekeik után családi pótlékot vehessenek igénybe.

Ha a külföldi EU-munkavállalók gyermekei nem élnek folyamatosan Nagy-Britanniában, utánuk a jövőben egyáltalán nem vehető fel családi pótlék – jelentette be a brit kormányfő.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Szerintem ezzel nincs semmi baj! Ha valaki fél év alatt nem tud elhelyezkedni, ott már nagy baj van! Sokan vannak akik a szociális juttatások miatt mennek/mentek ki!

"A jelenlegi rendszerben e külföldi álláskeresők ráadásul havonta átlagosan 600 font, azaz 235 ezer forint elhelyezkedési támogatásban is részesülnek, ezt azonban a szociális ellátás reformjának keretében a brit kormány teljes egészében megvonja – mondta a brit miniszterelnök."
karma1
@ágimami: Pontosan igy van: ha fel ev alatt nem talal semmilyen munkat sem, akkor ott alapveto problemak vannak: elsodlegesen vagy a nyelvet nem beszeli semmilyen szinten, vagy semmilyen szakmaja sincs, vagy egyszeruen eszeben sincs elhelyezkedni.

Ezen utobbiaknak otthon sem tudna az Isten sem munkat biztositani, mert nem is akarnak semmilyen munkat sem vegezni...
simmering73
Teljesen jogos. Aki fél év alatt nem talál munkát Angliában, az nem is dolgozni akar ott. Aki azért megy, 1-2 hónap alatt talál is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.