Keményen bírálta az orbáni Magyarországot John McCain republikánus szenátor, volt elnökjelölt, azelőtt, hogy az amerikai szenátus megszavazta az új budapesti nagykövet, Colleen Bradley Bell kinevezését. McCain legerősebb mondata az volt, amiben arról beszélt, hogy Magyarország jelenleg annak a határán áll, hogy feladja önrendelkezését egy neofasiszta diktátornak.

"Magyarország sok tekintetben szoros szövetséges" – mondta McCain szenátor, de szavai szerint "nem kétséges", Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 2010-ben történt hatalomra jutása óta "központosította a hatalmat", és olyan lépéseket tett, amelyek a bírálói szerint "összeegyeztethetetlenek a demokratikus elvekkel és gyakorlattal", egyebek között korlátozta a bíróságok függetlenségét, "vitatott" változtatásokat hajtott végre az alkotmányban és "kemény korlátozásokat" vezetett be a civil szervezetekkel szemben, amelyeknek tagjait "fizetett politikai aktivistáknak" nevezte, akik igyekeznek "idegen érdekeket" segíteni.

A szenátor szerint a magyar kormányfő szívélyes viszonyba került az orosz elnökkel, akivel nukleáris megállapodást kötött, és az általa "a látszat szerint példaképnek tekintett" Putyinéhoz hasonló antidemokratikus gyakorlatot folytat. Idézte a Bloomberg hírügynökséget, amely szerint "Orbán kijelentette, hogy a liberális demokrácia lezárására törekszik Magyarországon" és állítása szerint a magyar miniszterelnök Oroszországot és Törökországot példaképnek nevezte meg és "eltávolodik a legtöbb európai ország" által vallott értékektől.

John McCain, aki elismeréssel szólt a jelenlegi budapesti ideiglenes ügyvivő munkájáról, kijelentette, hogy Colleen Bradley Bell, aki szerinte 800 ezer dollárt adományozott és további 2,1 millió dollárt gyűjtött össze Obama elnök legutóbbi kampányára, szappanopera-producer, aki járatlan a külpolitikai és nemzetbiztonsági kérdésekben, akinek nincs meg a poszt betöltéséhez megfelelő nyelv-, ország- és regionális helyismerete.

Arról is beszélt, hogy nincs ellene a politikai kinevezetteknek, de most úgy állnak, hogy amikor egy nemzet "annak a határán áll", hogy önrendelkezését feladja egy

"neofasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, akkor mi a Gazdagok és szépek című sorozat producerét küldjük nagykövetnek".

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
McCain pontosan látja, hogy Orbán Viktor és kormánya megbízhatatlan. Elfogytak az amerikai támogatók. Ennyit az elmúlt 100 évben nem foglalkoztak velünk, mint mostanában. Sajnos ez a kép rólunk a világban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...huba... ' a magyar kormányfő szívélyes viszonyba került az orosz elnökkel, akivel nukleáris megállapodást kötött... "
na és mongyuk a velük kötött volna megállapodást akkor minek becézi ?
alterego56
Ebben a párosításban ki volt a domináns ?
Alzheimer Fauna
Bence (az osztálytársam) szerint McCain túlzott: az orális szex, még nem jelent ágyasságot.
Ráadásuk az amerikaiak nem először zsörtölődnek Szeretett Viktorunk szexuális szokásai miatt:
fauna.ingyenblog.hu/751-bejegyzes.blog
Desischado
Nekem ez elég világos üzenet, mit gondolnak rólunk az amerikaiak. Sajnos, joggal. De az is biztos, hogy a csuti rém világos jelzést kapott arról, hogy le sem sz@rják! Újabb saller!
tivoli
@Desischado: ma, 23:08
Ne örülj kedves Desischado, ez csak a színjáték része. Zavarosban lehet leginkább halászni. Amíg ilyesmivel vagyunk elfoglalva, nem vesszük észre, hogy mekkora disznóság körvonalazódik a szemünk előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.