Az előző Orbán-kormány nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkárára, aki mostanában már csak New York-i konzul, ellátogatott a The New York Times szerkesztőségébe.

Kumin Facebookon közzétett gyermekien bárgyú beszámolójából leginkább az derül ki, hogy fogalma sincs a normális sajtó működéséről. Azt hiszi például, hogy miatta nem piszkálják Orbánt.

Kumin Ferenc szétcsapott a The New York Timesnál

Értekezéséből megtudhatjuk még, hogy a NYT hírszerkesztősége egylégterű irodában van, ám "a véleménycikkeket hat emelettel feljebb készítik". Ebből azonban még Kumin szerint sem következik, hogy mostantól minden hazánkról szóló tudósítás kiegyensúlyozott és tárgyilagos lesz, de szerinte már az is valami, hogy a legutóbbi, november 26-i látogatása óta "nem jelent meg egyetlen problémás magyar vonatkozású cikk sem a lapban".

Ma a korábbi kapcsolatfelvétel folyományaként a New York Times székházában jártam. A novemberben megismert szerkesztőkön kívül módom volt további, a régiónkról szóló hírekért felelős újságírókkal, illetve vezetőkkel megismerkedni. Bemutatkoztam és megfigyelőként részt vettem a szerkesztőség napindító értekezletén, amely minden újságolvasó embernek nagy élmény lehet – nekem biztosan az volt (a képen épp a pakisztáni mészárlást illusztráló fotó használatáról tanakodnak). Körbevittek a méretes épületben (a Nyolcadik sugárút felöli homlokzatáról csináltam egy képet), és a korábban jelzett kritikáimra reagálva bemutatták, milyen élesen elkülönítik a véleménycikkek, illetve a tudósítások készítését (ahol állok, az a hírszerkesztőség óriási, egy légterű irodája, a véleménycikkeket hat emelettel feljebb készítik). Nem állítom, hogy ettől a látogatástól varázsütésre minden New York Times tudósítás Magyarországról kiegyensúlyozott és tárgyilagos lesz, de az biztos, hogy a szerkesztőségben már egyre többen tudnak hozzám fordulni, ha kétségük támadna valamilyen tudósítójuktól vagy forrásuktól származó információ hitelességét illetően. Az mindenesetre már most jó jel, hogy a november 26-i találkozásunk óta nem jelent meg egyetlen problémás magyar vonatkozású cikk sem a lapban (sajnos pozitív sem, de ne legyünk türelmetlenek).

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
" az biztos, hogy a szerkesztőségben már egyre többen tudnak hozzám fordulni, ha kétségük támadna valamilyen tudósítójuktól vagy forrásuktól származó információ hitelességét illetően."
Lehet, hogy ezt hiszi is, vagy csak jár a szája?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
Csoportos látogatás közben egy fotó aranyat ér :-))) Fehér-házban körbevezetik csak jelentkezni kell :-))
papa.49
Valamikor tartottam valamire ezt a pofát de mikor beállt a bazsalaca mellé ejtettem a jók közül...
leszúrt rittberger
Gondolom, hogy örülhettek a látogatásának :D Normális független újságírók attól írtóznak a legjobban, ha ilyen politikus-félék mepróbálnak dörgölőzni...
hetöndöe
Ebből is látszik ,hogy az USÁ-ban valóban demokrácia ven,mert minden jött-ment köcsögöt beengednek a szerkesztőségbe.Próbálna csak nálunk Fletó bejutni az MNO szerkesztőségébe.:-)))
Szimba
"Az mindenesetre már most jó jel, hogy a november 26-i találkozásunk óta nem jelent meg egyetlen problémás magyar vonatkozású cikk sem a lapban "
Kivéve 2014. november 27.én például:
"Szerte Kelet-Közép-Európában befolyásos helyi üzletemberek és befektetési csoportok vásárolnak fel lapkiadó vállalatokat és más médiavállalkozásokat, a sajtószabadságot illető aggodalmakat váltva ki ezzel - írta pozsonyi keltezésű cikkében a The New York Times csütörtöki száma. A lap Magyarországra kitérve azt írta, hogy a hírközlő média egy kiterjedt része közvetlen állami tulajdonban van, jelentős médiarészesedések felett pedig Orbán Viktor miniszterelnök köreihez tartozó személyek gyakorolnak ellenőrzést. A New York Times ebben az összefüggésben Simicska Lajost említette név szerint, akit úgy jellemzett, hogy Orbán Viktor iskolatársa volt, és építőipari vállalata "bőkezűen részesedett állami megbízásokból".
hvg.hu/vilag/20141127_Simicskarol_Orban_iskolatarsarol_ir_a_The/
Desischado
Ez meg miről vartyog?! Mi van, a köhög a bolha szindróma kitört rajta? Jobban tenné, ha befogná a kis nyalonc! A New York Times egy nagyon komoly lap, nem akárkik dolgoznak ott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.