Hamarosan büntetéssel kell számolniuk azoknak az ukrán állampolgároknak, akik kettős állampolgárokként lépik át Ukrajna és az Európai Unió határát, miután az ukrán-magyar határon bevezetik a közös vámellenőrzést – jelentette ki Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter hétfőn Ungváron.

Egy szoboravatást követően, az ungvári várban tartott sajtótájékoztatóján Pavlo Klimkin a Kárpátalján sokakat érintő kettős állampolgárság ügyével kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: hamarosan véget vetnek a kettős állampolgárság gyakorlatának. Mint kárpátaljai hírportálok hírül adták, azt hangsúlyozta: Ukrajna alkotmánya világosan leszögezi, "nem lehet szó kettős állampolgárságról, pont!"

"Mindenkinek tiszteletben kell tartania az ukrán törvényeket, minden kettős állampolgárnak tudnia kell, hogy le fogják leplezni, és meg fogják büntetni" – tette hozzá Klimkin, megjegyezve, hogy hamarosan közös vámellenőrzést vezetnek be az ukrán-magyar határon, ami "lehetetlenné teszi, hogy az ukrán vámellenőrzésnél az állampolgár egyik ország útlevelét, az európai oldalon pedig egy másikét mutassa fel".

Az ukrán külügyi tárca vezetője a kárpátaljai megyeszékhelyen, Mária Terézia szobrának felavatásán vett részt egy magánkezdeményezéssel létesült emlékparkban. Beszédében hangsúlyozta Ukrajna európai elkötelezettségét, példaként említve Kárpátalját, ahol évszázadok óta élnek békében és egyetértésben különböző nemzetiségek és felekezetek. Az ukrán és magyar nyelven tartott rendezvényen a miniszter hangsúlyozta: az ukrán állam vezetése arra törekszik, hogy a kárpátaljai tolerancia általánossá váljon egész Ukrajnában, és Kárpátalja, az ország legnyugatibb megyéje legyen az európai integráció éllovasa.

Pavlo Klimkin hangsúlyozta, Kijev eltökélt szándéka, hogy eltűnjenek a határok Ukrajna és az Európai Unió között, és visszaálljon a népek egykor volt közép-európai közössége, és a visegrádi négyek tömörülés hamarosan visegrádi ötökké bővüljön Ukrajna csatlakozásával.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Kell ez nekünk. Úgy is olyan vastag nyugdíjat kap a honi magyar nyugdíjas. Nem éhez még elég magyar gyermek. Nem csorbították még elégé a szociális kiadásokat. Igaza volt Gyurcsány Ferencnek : Az szavazón ebben az országban aki itt is adózik. És micsoda felháborodás volt ez ellen. Ezek a Rózsa-dombról tovább látnak???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lajospapa
Szép hozzászólások! Mindez csak azért, mert az állampolgárság felduzzasztása kellett a szavazatokhoz. Nyugodjatok meg drága új külhazánkfiai, csak arra kellettetek. A szomszédállamok természetesen aggódva néznek rátok, mert azért egy országban általában problémát okoznak esetleg a külföldi állampolgárok százezrei. Kérdem kedves magyarkodó itthoni honfitársaim, mit szólnának ötszázezer hivatalos " cigány "állampolgárhoz. Mondjuk, ha volna olyan állampolgárság. Az elszakított magyarságot természetesen sajnálom és minden tiszteletem és megértésem hogy ő magyar akar lenni. De ebben benne vannak azok is akiknek csak érdeke fűződik ehhez. És végkép elutasítom azt, hogy nekem szavazzon miniszterelnököt, képviselőt. Semmilyent! Ahogy ő sem szeretné, ha gyereket csinálnék a családjába.
darwin
Nem az ukrán-erdélyi-magyar nyugdíjasokat kell szidni,hanem azt,aki megszavazta ezeket a törvényeket és választáskor visszaélt vele: a Fideszt.
tivoli
@karma1: tegnap, 19:53
Értelek darling, de gondolj csak magad az ő helyükbe. Egy magyar állampolgársággal kinyílik előttük a világ, szabadon választhatnak maguknak helyet az uniós világban. Nagy lehetőség ez szerintük. Nem hiszem, hogy csak azért kellene a kettősség nekik, hogy ide szavazhassanak, az önmagában nem is logikus. S valszeg ha csak erről volna szó, az az Ukrán kormányt se zavarná.
tivoli
@karma1: tegnap, 20:06
E logika mentén nekem az jön le, hogy az Új-Zélandi kormány "800 ujzelandi dollar"-ért árulja az ujzelandi állampolgárságot. :-))
karma1
@tivoli: Nyuszipuska! Rosszul olvastad (illetve rossz kovetkeztetes jott le) a hsz-embol. (De az is lehet, hogy en voltam tul faradt...:O)))

Az ujzelandi kormany FELAJANLJA, hogy 800 dollarert MEGTARTHATOM a magyar allampolgarsagomat, ha akarom. Ok EGYALTALAN NEM ARULJAK az ujzelandi allampolgarsagot, SOT!!!

Minden aron megnehezitik a megszerzeset, hiszen ugy gondoljak (joggal,) hogy az ujzelandi allampolgarsagra minden szinten erdemesnek kell lenni, nem osztogatjak azt minden utcasarkon, mint a fruttit.
Ja, es az ujzelandi allampolgarsag megszerzese ugy kezdodik, hogy min. 5 evet kell itt elned FOLYAMATOSAN, ha meg akarod szerezni az allampolgarsagot, kerik a magyar erkolcsit, az Interpol clearance-t es termeszetesen az itteni rendorsegi rekordot is.

Itteni utlevelet viszont csak ugy szerezhetsz, ha valaki vallalja a kezesseget erted a SAJAT EVENYES UTLEVELEVEL, vagyis valaki ISMER teged annyira, hogy ezt a felelosseget vallalja, buntetojogi felelossegenek tudataban! Es ez nem lehet a ferjed, vagy a Veled egy lakcimen szereplo szemely! Puff neki!
Egyszoval: amit orban csinalt ezzel a kettos allampolgarsagi cecoval, az a magyar nemzet totalis elarulasa, lejaratasa, a magyarsag teljes kiarusitasa ismeretlen es ketes piacon, IDEGENBEN! (Mert akarhogy csurjuk-csavarjuk, de Karpatalja es Erdely NEM Magyarorszag jogilag, ott nem orban torvenyei a mervadok, hanem az ukran es a roman. Ezt kell tiszteletben tartani!)
nusika
Maglepően hallom a Kossuth rádióban, hogy a szerbiai magyarok a magyar útlevelet dobbantóként használják és így nagyon sokan kivándorolnak más nyugati országokba.Nem csak a szerbiai magyarok, hanem az erdélyi ismerőseim is erre használják a magyar állampolgárságot. Ráadásul, még szavaznak is a mások kárára!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.