Azonosította a francia rendőrség a csütörtökön, Párizs egyik déli elővárosában, Montrouge-ban végrehajtott lövöldözés elkövetőjét. A tűzharcban egy rendőrnő meghalt, egy utcaseprő pedig életveszélyesen megsebesült.

"A gyanúsítottat azonosítottuk. A nagyon közeli környezetéből két embert előállítottunk" – közölte a rendőrség.

A francia belügyminisztérium már korábban jelezte, hogy a csütörtöki lövöldözés ügyében folytatott nyomozás ügyében jelentős előrelépés történt.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter korábban közölte: nincs összefüggés a lövöldözés és a Charlie Hebdo szerkesztőségében elkövetett szerdai merénylet között, amelyben 12-en meghaltak, később azonban kiderült, a Charlie Hedbo elleni merénylet egyik gyanúsítottja, Chérif Kouachi 2004-ben ugyanabban az Irakba dzsihadistákat küldő csoportban tevékenykedett, mint a montrouge-i lövöldöző. A francia rendőrség a két elkövető ellen jelenleg is hajtóvadászatot folytat Párizs közelében.

A nyomozást a montrouge-i lövöldözés ügyében a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege végezte "a jelenlegi helyzetre való tekintettel", illetve azért, mert a támadónál nehéz fegyverzet volt.

A rendőrnő egy közlekedési baleset miatt érkezett csütörtökön a helyszínre, ahol a golyóálló mellényt viselő merénylő reggel 7 óra 15 perc körül egy automata fegyverrel tüzet nyitott rá. Egy szemtanú beszámolója szerint az elkövető, aki sötét ruhát viselt, de nem fedte el arcát, futva menekült el a helyszínről.

UPDATE!

Pénteken egy óra tájban lövések dördültek Párizs keleti részén is. A  hatóságok feltételezése szerint az elkövető az előző napi montrouge-i lövöldöző. Az elkövető túszul ejtett egy vagy több embert egy kóser élelmiszerüzletben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Vajon itt mi indoka volt a lövöldözésnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.