Porte de Vincennes-nél két ember is áldozatul esett a túszdráma során.

Pénteken kora délután Párizs keleti részén, Porte de Vincennes-nél is túszejtés kezdődött. A csütörtök reggel a francia főváros nyugati részén lövöldöző férfi több túszt is ejtett egy kóser boltban. A Figaro és több francia forrás is úgy tudja, hogy legalább öt ember tartózkodott a boltban, amikor behatolt a túszejtő.

Az AFP közölte elsőként, hogy két ember esett áldozatul, a hírt később megerősítették. Egyes források több halottról is tudnak, ez egyelőre viszont nem megerősített. A legfirssebb hírek szerint ugyanakkor a belügyminisztérium cáfolja, hogy lennének áldozatok.

Kiürítették a turisták kedvelt terét, a Trocaderot is, az Eiffel-torony közelében. Hogy itt mi történik, konkrétan nem tudni. A teret elárasztották a rendőrök, akik fegyverekkel várakoznak.

Eközben a másik túszdráma helyszínén, a Párizstól északra fekvő Dammartin-en-Goele településen hatalmas rendőri készültség van. A Dammartin-en-Goele-be vezető összes utat lezárta a rendőrség, a biztonsági erők helikoptert is bevetettek a helyszínen. Egyelőre nem tudni, milyen akciót terveznek a hatóságok.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.