Hollywoodi sztárok és milliárdos üzletemberek is részt vettek az Egyesült Államok budapesti nagykövetének kinevezett, posztját hamarosan elfoglaló Colleen Bradley Bell producer hétvégi Los Angeles-i búcsúpartiján.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a partin megjelent többek között Gwyneth Paltrow színésznő, Nicolas Berggruen milliárdos befektető, Steve Tisch, a New York Giants amerikaifutball-csapat vezetője és társtulajdonosa, Benedikt Taschen német médiamágnás és Maria Schriver újságíró, korábbi kaliforniai first lady is.

Hollywoodból Budapestre: így búcsúztatták az új budapesti nagykövetet

A partin egyebek mellett magyar paprikával ízesített koktélt is felszolgáltak, és a vendégeknek kínált falatokat magyar és amerikai zászlócskák díszítették. A rendezvénynek Bellék Los Angeles Holmby Hills nevű elitnegyedében található birtoka adott otthont.

A búcsúparti szűk családi körben indult, de végül a hétvége egyik legpazarabb Los Angeles-i társasági eseményévé kerekedett, bár a városában a vasárnapi Aranyglóbusz díjátadó kapcsán nem volt hiány fényűző rendezvényekből. A partin állítólag mintegy 300-an vettek részt, érkeztek vendégek New Yorkból és Chicagóból, és volt, aki a coloradói Aspen síparadicsomából repült a helyszínre, hogy elköszönjön a budapesti állomáshelyét hamarosan elfoglaló újdonsült diplomatától.

A korábban egyebek mellett a Gazdagok és szépek című szappanopera producereként tevékenykedő Colleen Bradley Bell nagyköveti kinevezését december elején, a jelölt felkészültségével kapcsolatos kisebb botrányok után szavazta meg az amerikai szenátus. Bell nem karrierdiplomata, hanem úgynevezett politikai kinevezett. Azzal nyerte el a nagyköveti posztot, hogy korábban jelentős pénzösszegeket adományozott, illetve gyűjtött Barack Obama elnök választási kampányára. A demokratikus ellenzék sztárja, André Goodfriend minden jel szerint marad Budapesten – az új nagykövetnek szüksége lesz egy tapasztalt diplomatára.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Bevallom, nem fogom fel agyilag, mi abban a nagy durranás, ha valaki egy bolhafing nagyságú és befolyású országban nagykövet, tehetős, ismert amcsi létére.
Az, hogy a nemzet gojostola és fajtársai számára egy ilyen megbízás komoly előnyökkel jár,
de miért presztízs kérdése egy amcsinak...?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
Látszik hogy magyarországon, nincs a demokráciának sem hagyománya, sem híre hamva. Tanulni kell azt még. Csak nem engedik, mindenkori mutyis, Nokiás dobozos, nepotista vezéreink. Olvasva a wikin a korábbi Obama kampányért tett erőfeszítéseit elmondhatjuk hogy azt tette, amit magyarországon, ma még csak pedzegetnek, vagy épp fenyegetőznek vele. Honnan van pénz tüntetésre? Honnan van pénz a párt működésére? Magyarországon az adófizetők pénzéből és oligarcháktól. Az USA-ban is így van, de legalább felhasználják a szórakoztató ipart is, hogy a nép is élvezze már a kampányt és munkát is adnak. És hozzon is vissza nem is kevés pénzt a gazdaságba. McCain szenátor:"Tudom én hogy hogyan vannak ezek a kinevezések. Nincs is ezzel semmi gond." Demokráciában, nincs is. Obama választása nem volt véletlen. A nagykövet asszony katolikus, nagycsaládos. Sokat tudna javítani az USA-Magyar kapcsolatokon és tanítani az elitünket.
De a félázsiai vezírt és -isztánát, nem fogja tudni megszelídíteni.
Csizmás Kond
Vagyis kapunk egy hivatalos bábot...mert ugye a tapasztalattal rendelekező Goodfriend mind csendestárt fog továbbra is irányt mutatni.
m.macskosz
Bevallom, nem fogom fel agyilag, mi abban a nagy durranás, ha valaki egy bolhafing nagyságú és befolyású országban nagykövet, tehetős, ismert amcsi létére.
Az, hogy a nemzet gojostola és fajtársai számára egy ilyen megbízás komoly előnyökkel jár,
de miért presztízs kérdése egy amcsinak...?
világlátó
Ha visszaemlékeznének sokan arra az időre amikor sokezren vándoroltak ki Amerikába, az új életlehetőségek országába, dolgoztak, értéket hoztak létre, vautat, utakat, városokat, magyarjaink ott voltak az olajkutak mellett, a felhőkarcolók építésénél, az első FORD autók megépítésénél, aztán ugorjunk egyet a feltalálóink, tudósaink, Nobel díjasaink, Szentgyörgyi és Teller , aztán Kosztolányi az aluminium király, híressé vált politikusok, a háborús magyar - amerikai kapcsolatok , 56 os segélyszállítmányok, a korona visszaszolgáltatása és az " aranyvonat" kárpótlása, Európa egyik legérdekesebb országa, mind gazdasági, mind társadalom politikai szempontból már hogyne lenne érdekes az amerikaiak számára.Mint producer, találkozhatott Czukor György nevével, több díjazott filmes szakember nevével / Zsigmondi / Tony Curtis alias Kertész Tamás magyar származású filmsztár nevével és még sok olyan művésszel, akik magyarok. Soros György és több magyar befektetésekkel foglalkozó pénzember él és aktív részese az USA közéletének. Tom Lantos és a volt New Yorki kormányzó és mások tették ismertté és sok kérdésben elismertté országunkat. Ezért fel kell tételeznünk, a nagykövetasszony tudja hová érkezik, azt is tudja mi vár rá.Én, egy egyszerű, a fővárostól távoli kisváros lakója igaz tisztelettel, barátsággal és várakozással tekintek megérkezése elé, " Hozta Isten Magyarországon ! Érezze jól magát nálunk, gyarapítsa a két nép közötti barátságot, segítsen észre téríteni az elvadultakat, hasson oda kedvességével, női mivoltával, intelligenciájával, hogy a hazai csahosok visszavegyék hangerejüket ! Támogasson minden, a tudást, a tudományos kutatómunkát, az innovációt jelentő kapcsolatkeresést, segítse elő hogy a fiataljaink legtehetségesebjei amerikai egyetemeken tanulhassanak, Jószolgálati diplomáciával segítse politikai vezetők gondolatai egymásra találását ! Tekintse magát Magyarország szívesen látott vendégének ! Én ezt így látom. Ha a svéd nagykövetről lenne szó, ugyanígy gondolom.
bakegya
@világlátó: hasonlóképpen gondolom és köszöntöm én is-azzal a szép élménnyel-ahogy Amerika az álmaimban visszaköszön.
jancsik68
A csinos amcsi nagykövet asszony mellett még undoritóbb lesz a törpe viki!!A hölgy üzletasszony,aki nem lopások által gyarapitotta vagyonát!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.