Hosszú sorokban álltak az emberek a Charlie Hebdo legújabb számáért, amit 3 millió példányban nyomtattak ki.

A merénylet után egy héttel kiadott szám borítóján a síró Mohamed próféta látható és a "Je suis Charlie felirat".

Tömegek álltak sorba Charlie Hebdoért

Tömegek álltak sorba Charlie Hebdoért

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Elképesztö !!! Egy ilyen szomorú eset miatt ( terrortámadás )
az eddigi 60 ezres példány helyett most 3 millió (!) lap jelenik meg .
Bár én nem tartom jó ötletnek, hogy a cimlapon ismét egy
Mohamed karikatúra van...az ördög nem alszik !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
A Párizsban élő ismerősöm írja. "Mindenhol állig felfegyverzett katonák posztolnak, ez első ránézésre megdöbbentő, de az emberek nyugodtak és örülnek a katonai jelenlétnek." Mi ez, ha nem militarizálás. Az USA módszereit átveszi az EU.
Hollande elnök: "Csapataink továbbra is harcolnak a terrorizmus ellen Afrikában."
Én úgy tudom, hogy az Idegenlégió már legalább 100 éve Afrikában harcol. Ja. Hogy 20-30 éve még nem terrorista volt a célpont, hanem beduin.
Jól megcsinálták a rendőrállamot.
tivoli
@36: ma, 14:42
Semmi különbség, csak azóta a beduin terrorista lett.
36
@tivoli: Értem, hogy Svájc felnyomta a frankot a csillagos égbe. Az USA jól megfizethette. A sok piszkos pénzt, már úgy sem ott tartják, sem Cipruson, hanem Ausztriában. Az itt a nagy helyzet, hogy az euro és az EU jóléte bukóban van és össze akarják kötni az eurot a dollárral, csak hogy a nyugati jólét megmaradjon. Persze a gyarmatok megmaradnak befizetőnek, nyersanyagot adnak, szemétlerakó helynek jók.
Csak hát kell a fegyelem is. Hogy a sz..r is vigyázzba álljon a honpolgárban és természetesnek vegye a jogai korlátozását. Ehhez kell a terrorista. A francia ember, meg egyébként felgyújtotta a fél várost még pár éve, ha megvontak tőle valamit államilag. Most majd nem fog hisztizni, mert hát, terrorveszély van. A tömeg butaságára építenek egy új birodalmat. USA+EU
tivoli
@36: ma, 15:25
A francia talán a leghisztisebb fajta, ha valami nem tetszik neki, máris fenyegetőzik.

A többiben igazad volna, de a jólét nem valószínű, hogy a dolláreurón fog múlni. Sokkal inkább a volt gyarmatok további kizsigerelésén, ami még tovább növeli majd a terrorveszélyt.
36
@tivoli: Igen. Szerintem ezért kezdték pont a franciáknál a fúzió legitimizálását. A franciát, nem tudták átnevelni USA mintára. de Gaule tábornok, a francia szuverenitást tartotta elsőrendűnek, hadseregben, gazdaságban, öntudatban és az utána következő elnökök is. Van a Francia Köztársaság és kész. Annak minden eszméjével a forradalom álltal kiharcolva. A német tanárokat, a II. VH után csapatostul vitték ki az USA-ba, "amerikai demokráciát" tanulni. Neveljenek engedelmes, szorgalmas, önmegtartóztató, spórolós, puritán német polgárokat, inkább protestáns mintára. Merkel nagyon jó a jenkiknek. NDK területen született. Tehát, a szabadságot megtanulta értékelni.(Nem mintha létezne abszolút és mindenkinek igazságos szabadság) Nem igazán ragaszkodik a nemzeti édekekhez, kompromisszum kész, mert összekeveri a szélsőséggel. Nála pont a kommunizmus a szélsőség. Evangélikus lelkész volt az apja és ebben a protestáns szellemben nevelkedett. Tökéletes az USA-nak, hisz államalapítóik is protestáns szellemben élték az életüket és képzelték, képzelik el amerikát. Csak semmi túlzott elkötelezettség, inkább hagyjuk a dolgokat Istenre néha hivatkozzunk rá de legyen mindenkinek szíve szerint a meggyőződése. Az NSZK lakói már készen voltak erre, az 1960-as években. És mára tele vannak bevándorló szimpátia tüntetéssel. Hol tüntetnek a bevándorlás ellen?! A volt NDK területén. Mert még mindíg él bennük a kommunizmus emléke és alacsonyabb az életszínvonaluk a nyugati területeken élőknél, még ma is.
Persze hogy kell az állandó terror emlegetése. Mert kiegyenlít és felsorakoztatja az embereket, mintegy a demokráciát veszélyeztető eszme ellen.
tivoli
@36: ma, 17:19
Szerintem a demokrácia és a terrorizmus édestestvérek. Mivel olyan nincs is, hogy demokrácia, mert az is sért az érdeket. S ha sért, már nem demokrácia. A terrorizmus éppen ebből a sértődésből ered.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.