Az Egyesült Államok nem vonja vissza André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség eddigi ügyvivőjének diplomáciai mentességét – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdán Budapesten újságírókkal.

Magyar Levente az ügy előzményét felidézve közölte, a diplomáciai mentesség visszavonását Polt Péter legfőbb ügyész kérésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter amerikai kollégájától, John Kerrytől kérte. Ennek oka az a feljelentés volt, amelyet Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke tett az ügyvivő ellen rágalmazás miatt – jegyezte meg.

Az államtitkár elmondta, a választ a nap folyamán kapták meg, az ügyet a magyar fél jogi értelemben lezártnak tekinti.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
@tivoli: - én sem tudom, miért van még itt Orbán, semmit nem intézett a témában!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Senara: ma, 09:44

Egyáltalán ki az a bohóc és hogy' került oda?
És még van pofájuk az USA nagykövet tudását, diplomáciai jártasságát megkérdőjelezni??
A magyar külügyminisztérium egy röhej! - lenne, ha nem lennénk magyarok!!! Így sírni kell!!!
Senara
@bencemacska: ma, 14:33 Nem tudom Amerikai külügyhöz biztos nem tartozik , tehát csak magyar lehet . Egyedül az indexen képeken látható szereplése , a többi hírportálon nem találtam . Teremfocista munkahelye honlapján sem találtam róla semmit .
bencemacska
@eszegfu: ma, 07:39

Köszönöm, de amikor politikai megbízott a nagykövet, akkor mindig van egy nagyon erős hivatásos "első tiszt". Ez nem pejoratív, gondolj világhírű írókra, költőkre, filozófusokra, mint nagykövetekre. Ilyenkor mindig van mellettük a háttérben egy valódi diplomata, aki intézi a követség ügyeit!
Itt sem jött véletlenül előörsnek Goodfriend.
eszegfu
@bencemacska: Ilyen formában még bennem fel sem vetődött ez a dolog! Nyilván nem értek hozzá. Mindig tanul az ember! Kösz.!
kukac50
Orbán álláspontja az, hogy a korrupció tovább működtethető!
Pestilence
Goodfriend feljelentése azért kellett, hogy miután kiderült, hogy nem mentik fel (amit persze nagyon jól tudtak előre) elmondhatták, hogy lezárták az ügyet. Gondolják ők. Ettől még bármikor nyilvánosságra kerülhet, hogy ki a többi a listán. Lehet, hogy ezért lihegték túl Coleen Bell fogadását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.