Rendkívüli ülésre hívták össze hétfő délutánra a NATO-Ukrajna Bizottságot. Az Európai Unió segélyszállítmányok légi küldését jelentette be.

A brüsszeli NATO-tanácskozást nagyköveti szinten tartják Jens Stoltenberg főtitkár elnökletével. A rendkívüli ülést az indokolja, hogy Kelet-Ukrajnában a tavaly szeptemberi tűzszüneti megállapodás óta a legsúlyosabb harcok dúlnak. Az oroszpárti szakadárok offenzívát indítottak Mariupol kikötőváros ellen, az ostrom során eddig harmincan haltak meg, és mintegy százan sebesültek meg. Az ukrán hadsereg szerint a lázadók az elmúlt 24 órában 115 alkalommal lőttek katonai állásokat, valamint településeket a szakadárok kezén lévő Donyeck és Luhanszk térségében is.

Hétfői brüsszeli bejelentés szerint az unió növeli Ukrajnába irányuló humanitárius támogatásának mértékét, és ennek keretében egyebek közt a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk repülőterére több pótlólagos légi szállítmány érkezik kedden, a már útnak indított teherautók mellett. A segélyszállítmányok főként lakhatási feltételek megteremtését szolgáló anyagokat, illetve felszerelést, élelmiszert, ivóvizet, egészségügyi cikkeket, meleg ruházatot tartalmaznak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.