A Freedom House szerint az egész világon veszélyben van a demokrácia, tavaly kifejezetten rossz év volt a szabadságjogok szempontjából.

Idén kilencedszerre számolt be a politikai és szabadságjogok helyzetének globális romlásáról a Freedom House nevű jogvédő szervezet. A tavalyi évről szóló jelentés szerint az autoriter rendszerek a korábbiaknál agresszívebbek módszereket választottak, illetve megugrott a terrortámadások száma is, a demokrácia mint a világ meghatározó kormányzati formája nagyobb veszélyben van, mint bármikor az elmúlt 25 évben – számolt be a Vs.hu.

Bár Magyarország továbbra is a a „szabad” kategóriában szerepel, az éves jelentés összefoglalójában kiemelt helyet kapott egy, Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédéből származó idézet, amely szerint „egy demokrácia nem szükségképpen liberális”. A Freedom House őgy látja, Magyarország 2010 óta folyamatosan lecsúszást mutat a demokratikus mércék terén.

Magyarország egyre rosszabbul teljesít a Freedom House szerint

A jelentés sok egyéb mellett kiemeli Oroszország ukrajnai agresszióját, Recep Tayyip Erdoğan török elnök internetet sújtó intézkedéseit (például a Twitter betiltását), a kínai központosítási törekvéseket, és a radikális iszlamista terrorszervezetek pusztító tevékenységét a Közel-Keleten, Pakisztánban, Afganisztánban vagy épp Nigériában. Üdítő kivételként került be Tunézia, ahol 2011-ben az arab világban elsőként elsőként döntötték meg az évtizedes elnöki diktatúrát, ez az első arab ország, amely a „szabad” kategóriába került.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Orbán azt mondja jobban teljesít Magyarország!
Orbán nem látja, vagy nem fogja fel,hogy mi a valóság az országban,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.