Háromszorosára kéne növelni a magyar orvosok fizetését, különben a helyzet csak romlani fog - írja a brit The Guardian. Az oldal az Angliában munkát vállaló magyar orvosokról és orvostanhallgatókról írt.

Megszólaltatták a Magyar Orvosok Szövetségének elnökét, Bélteczki Jánost is, aki elmondta: hat éve, naponta 3 orvos és 2 ápoló hagyta el Magyarországot. Nem véletlenül: egészségügy az egyik legrosszabbul fizető terület ma Magyarországon a KSH adatai szerint.

Egy másik magyar orvos szerint az elvándorlás nem csak a fiatal szakembereket jellemzi, egyre több idősebb, jó szakember hagyja el az országot és nem is terveznek haza térni.

A cikk kitér a mindent átszövő korrupcióra is a kórházakban: olyan esetről is hallani, ahol hálapénz nélkül nem kapott volna érzéstelenítést a beteg.

A helyzetet tovább fokozhatja, hogy a britek újabb 3000 külföldi orvost szeretnének magukhoz csábítani, ugyanis nem kerül ki elég orvos az ottani egyetemekről.

A magyar egészségügyről legutóbb elbocsátásokról szóló találgatások kapcsán hallhattunk.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levi
A fidesz közlése a következő lesz:
"Magyarország jobban teljesít, naponta átlag 3 kiváló orvost ad európának. Igen, megcsináltuk ."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
73
@verőce21: verőce fiam hülye vagy,ülj le 1-es!
verőce21
@73: (22:51) Na ne mondd! Aztán melyik osztályozási rendszerben, ahol az a legjobb jegy?
verőce21
@Tekla: (16:53) Nem igaz amit írsz! Minden béltükrözéshez kérhetsz érzéstelenítést, sőt altatást is! (állami kórházakról beszélek)
nemjoezigy
Talán a mai hírekben szereplő hír ide tartozik: egy 10 hónapos kisgyerek meghalt, mert a háziorvos 5 óra múlva ért ki, a kórházban nem fogadták, a mentő ...

A hírekben később bővebben, ha el nem hallgatják.
Vagy talán ez is ok lehet :"Huszonkét új mentőállomás felépítését ígérte meg tavaly márciusban a választási kampányban Orbán Viktor, további hatvan felújításáról is beszélt, de egyelőre ezekből talán csak 1 valósult meg."
kisangyalom13
Kedveseim még mindig nem látják, hogy idegháború van?
Az orvosok menekülnek a hajóról, a betegek meg mehetnek a temetőbe, de nyugdíjfizetésre vissza jönnek az orvosok?
nyanya001
Orbán a választási hazugságában azt mondta, hogy átadtak 22 új mentőállomást !
Hogy gyógyult volna be a szája amikor hazudott !
22 új mentőállomásra és 60 felújítására 11 milliárd forintot kapott Magyarország uniós forrásokból 2009-ben, ebből azonban csak mindössze 1 új mentőállomás készült el és 13 felújítása történt meg. A támogatási ciklus idén novemberben lejár, és ha nem sikerül addig a beruházásokat befejezni, akkor elvész a pénznek az a része, amit nem költöttek el, írja a Népszabadság.

index.hu/belfold/2015/01/29/elveszhet_az_uj_mentoallomasokra_kapott_11_milliardos_unios_tamogatas/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.