Mégis megtarthatják a Zsák-Malina Hedvig ellen hamis tanúzás miatt indított eljárás bírósági tárgyalását, mert a nyitrai kerületi bíróság felülbírálta a főügyészség vádindítványát elutasító tavaly decemberi döntést.

Az Új szó című, magyar nyelvű szlovákiai lap emlékeztet, hogy a fiatal nő ellen 2007-ben indított eljárást a szlovák főügyészség, mert megveretése ügyében a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy az eset nem történt meg, vagy nem úgy, ahogy a nő vallotta. Az eljárása részeként tavaly áprilisban vádemelést kezdeményezett a szlovák főügyészség a nyitrai járásbíróságon Zsák-Malina Hedvig ellen hamis tanúzás és hamis eskütétel miatt. A járásbíróság ezt tavaly decemberben elutasította arra hivatkozva, hogy sérült a vádlott védelemhez való joga, mivel nem kapta kézhez a vádiratot magyar nyelven is, holott arra magyar állampolgárként joga lett volna, s erről a jogáról nem mondott le.

A nyitrai kerületi bíróság hétfőn a főügyészség panasza alapján másodfokon megsemmisítette az alárendelt nyitrai járásbíróságnak a főügyészség vádindítványát elutasító döntését, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a járási bíróságnak ki kell tűznie a tárgyalást.

Malina Hedvig ügye 2006. augusztus 25-én kezdődött, amikor az akkor 23 éves diáklányt Nyitrán két férfi megverte, a sértett vallomása szerint azért, mert magyarul beszélt. Robert Fico akkori kormányfő és belügyminisztere, Robert Kalinák a rendőrség vizsgálatának eredménye alapján azzal vádolták meg, hogy az eset nem történt meg, vagy nem úgy, ahogy elmondta, s ezért 2007 májusában hamis tanúzás vádjával a hatóságok eljárást indítottak ellene.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lenin Lived - Lenin will Live
Annyi és olyan sérülések voltak rajta, hogy saját magát még egy bokszoló sem tudja ilyen nagyon megverni. Nem értem, mit akarnak még ettől a szegény nőtől...
wagabund
lári -fári..
Teljesen mindegy mik a tények.. a " bocsánat, tévedtünk", vagy a "mivelmagyarezvoltazelvárás" című szabadkozással együttjáró beismerést nem ismerik, ráadásul baromi nagy kártérítést kellene fizetni, és állásvesztéssel is járna, ezért inkább soha nem adják fel..

ebben az ügyben még van vagy tíz évnyi aktatologatás úgy, hogy csakis nekik lesz igazuk..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.