A Human Right Watch legújabb jelentése keményen kritizálja Magyarországot az emberi jogok folyamatos megsértése miatt. A jogvédő szervezet felszólította az Európai Uniót, hogy cselekedjen végre. Ugyanis szerintük Brüsszel gyakorlatilag nem tett semmit a kifogásolt jogszabályok és intézkedések ügyében. Pedig az Európai Bizottság már 2014 márciusában hozott olyan intézkedést, ami a jogállamiság erősebb védelmét célozza az uniós tagállamokon belül.

A budapesti keltezésű jelentés számos területen aggályosnak nevezi az emberi jogok magyarországi helyzetét, amelyet a kormány által kezdeményezett jogszabályoknak tulajdonít. Az összefoglaló szerint a  magyar kormány egy sor aggályos törvényt és irányelvet hozott, az ezek megváltoztatására irányuló nemzetközi felhívásokat azonban nagyrészt figyelmen kívül hagyta.

Lydia Gall, a HRW Balkánnal és Kelet-Európával foglalkozó kutatója szerint Magyarország "ékes példája" annak, hogy az Európai Uniónak fokoznia kell fellépését a jogok védelmében a határain belül. Szerinte az EU-nak ki kell állnia saját értékei mellett, és meg kell védenie Magyarország polgárainak jogait. Ebbe beletartozik az is, hogy eljárást indít a jogállamiság védelmére és az Európai Tanács elé viszi Magyarország ügyét.

A Human Rights Watch szerint reformok sorozatára van szükség ahhoz, hogy a magyarországi jogszabályok és intézkedések összhangba kerüljenek az ország nemzetközi és regionális kötelezettségeivel. A HRW sürgette egyebek mellett a civil szervezetek elleni hadjárat beszüntetését, az alkotmánybíróság jogköreinek helyreállítását, a bírói függetlenség biztosítását, a médiahatóság tagjainak megválasztásakor a többpárti jelölés megteremtését. Továbbá azt írják, szorgalmazni kell a hajléktalanok kriminalizálását lehetővé tévő alkotmánymódosítás visszavonását, az Emberi Jogok Európai Bíróságának az egyházak egyenlőségére vonatkozó ítéletének alkalmazását, a választásokon való általános részvétel lehetőségének biztosítását a fogyatékossággal élőknél is. Emellett el kell kezdeni a roma kisebbség jogainak védelmét szolgáló konkrét cselekvést, a romaellenes és az antiszemita megnyilvánulások legfelső kormányzati szinten történő nyilvános elítélését, valamint a családon belüli erőszak áldozatai védelmének garantálását.

A szervezet közleménye végül megállapította, hogy az EU egyetlen államában sem tökéletes az emberi jogok helyzete, "de ha a magyar kormányról van szó – amely eltökéltnek tűnik az emberi jogok védelmének szándékos aláásásában –, Brüsszel számára létfontosságú, hogy cselekedjen".

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Csakkk lassan a testtel-ORBÁN -jogait már a nagymedve védi!
Rumcájsz
Ébredni kellene! Idéze4 Petőfitől!

Midőn az ember érzi és kimondja,
Hogy ő is ember, mint akárki más,
Ugy büszkén mondom: lázadó vagyok.
S tudnám csak mindazt, amit érezek,
Ugy, amint érezem, kimondani,
Föllázadnának milliók velem,
S reszketne a világ,
Mint Spartacustól Róma reszketett,
Midőn eltépett láncaikkal
Verték falát a gladiátorok! –
Nagyságos úrfi, isten önnel,
Mi együtt többé nem maradhatunk,
Én önnel mint ember beszéltem,
És hogyha egyszer már
A szolga emberré emelkedik,
Éhen hal meg vagy a bitófán,
De többé szolga nem lesz!”

Nincsenek szegények hazánkban, csak RÁSZORULÓK!

magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/egy.htm
bakegya
@Rumcájsz: S MIT KAVAR MÉGIS MÁR ANNYISZOR-A NYOMORNAK EZEN HELYÉN A PRIMITÍV,BUNKÓ ÉRTELEM-ÉS HIÁBA KÉRDEZZÜK OLY SOKAN-
-Orbán Ráhel -üzenget-SVÁJCI LUXUSÁNAK MAGASLATÁRÓL-saját lábon álló boldoulásáról...
-Mészáros Lőrinc kioktat minden magyart kemény munkabírásának gyümölcseiről...és csupán már a GELLÉRT HEGYET LÖKHETI SZÉT A PALOTAFORRADALMÁRKODÓ JUTALMÁVAL.
-Tiborcék soha nincsenek otthon-minden magyar városban nyilván ők fényszennyeznek-ki se LÁTNAK a sok munkából-de tevőlegesen nincs a pista gyerek napi szinten jelen a cégeinél.
-Schmitt palinak doktorija volt -de nincs, mégis jólmegfizethető államkasszafosztogató lehet élete végéig...HOLNAP REGGELIG IRHATNÁM GECIVICCTOR HÁTORSZÁGLÁSÁNAK FURMÁNYOS GAZTETTEIT-DE SENKIT NEM HAT MEG...
Ez a maffia orbánkUúrmány kizárólag azon dolgozik...Rájuk szorulók legyünk!
TÖRVÉNYTELEN,ERKÖLCSTELEN JOGBAN JÁRÓ BÜNTETETTEKET CSINÁLT A MAGYAROKBÓL A "CÖLÖP-TEKNŐS"A KÉTHARMADÁVAL AZ ÉLEN.
Anna Mária
Hová lett a magyarok híres szabadságszeretete?
Vagy nem is volt? Csak legenda?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.