Magyarország nehéz ország, mindent megtesz azért, hogy akadályozza a külföldi befektetőket vagy kárt okozzon nekik – vélekedett Erik Steger, a Wolf Theiss Gazdasági Társaság menedzser partnere a Die Presse című osztrák konzervatív napilap csütörtöki számában.

Steger úgy látja, hogy a magyar állam be akar avatkozni a gazdasági rendszerbe, tendenciózusan államosítani akar. Az osztrák szakember utalt az Erste Bank példájára.

Egy másik terület az energiaszektor, amely szerinte Orbán Viktor kormányzása alatt olyan erősen állami kézbe került, hogy a beszállítók lényegében a kormányhoz közeli emberekből kerülnek ki. A megrendeléseket inkább barátok és családtagok kapják, nem pedig nemzetközi cégek. Ettől függetlenül a cég nem vonult ki Magyarországról, de lényegesen csökkentette ottani csapatát.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Engem az keserít ewl, hogy Magyarországról beszélnek! Nem pedig az orbán kormányról!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
@Csizmás Kond: Például elvégezné a karbantartást, felügyelne a zökkenőmentes üzemelésre, lenne konkurencia a piacokon ami miatt még az ár is kevesebb lenne, talán
és nem utolsó sorban az üzemeltetés költségei nem baráti rokoni zsebekben kötne ki, hanem kötelezően a modernizálásra és javítgatásokra költené.
Nekünk meg ugyan nem lenne ál rezsi csökkentés mely nem sokat jelent és láthatóan csak FIDESZ körökben hozott propaganda eredményt. Mire végez az Orbán kormány az ország műszaki állapota a béka segge alatt lesz. Csak ugy kapásból Kond, így hajnaltájt.
Vizual
Ja és az újság reklámja miatt egyre kevesebben jönnek hozzánk mert nemigen megy a tőke oda ahol nem hoz hasznot. Tudom nem olvastad Marx a Tőke c. valaha oktatott művét. DE gondolom a Lev Tolsztoj: Háború és Békét sem. Csak, hogy érzékeltessem a szintedet.
Csizmás Kond
@Vizual: Pl elvégzi pl üzemelteti és pl a piaci konkurenciát csak a piac érdekli nem a pl karbantartás vagy a pl üzemelés.
Nem akarlak nevezgetni mert leszoktam róla és nem is szükséges mert más is olvassa miket hordasz itt össze vissza. Téged csak a zseb érdekel, mert ahhoz a réteghez tartozol akik mindig a más zsebébe szeretnek kutakodni...ez pedig aljas dolog.
A szintekkel pedig ugyanez a helyzet. Szellőzteted a pofádat holott egy kamu névnél és egy képnél egyebet nem tudsz rólam...ja és marksz töke...hát kapd be...békében.
Vizual
@Csizmás Kond: Igen. Ha nem értesz valamit vagy nem tudsz ez van. Téged minősit.
tudni nem de sejtem milyen agy. és ki. Te meg azt nem tudod én kivagyok. Igaz én sem mert csak "egy kamu név és kép. vagy. Nem több.
Csizmás Kond
@Vizual: Mindenkit az minősít itt amit leír. A modortalanságom engemet minősít a pökhendi lekezelésed meg téged. Ha van valami mondanivalód azt közöld egyszerűen lekezelés nélkül hanem sz@rok a véleményedre.
Vizual
@Csizmás Kond: Kevés vagy egy vitához ha személyemet sértegeted. DE tőled ez nem számít. Érveket nem tudsz de ezzel legalább látom, hogy létezel. És más nevében ne beszéljél. Gyenge és gyáva emberre vall.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.