A horvát gazdasági miniszter közvetve hazugsággal vádolta meg Orbán Viktort – írja a nol.hu. Ivan Vrdoljak az uniós tárcavezetők csütörtöki brüsszeli tanácskozását követő sajtóértekezletén a portál kérdésére valótlanságnak nevezte Orbán azon megjegyzését, miszerint a Magyarországra történő gázszállítás Horvátország (és Románia) irányából blokád alatt van.

Ha egyes politikusok szomszédos országokat szólítanak meg, akkor beszéljenek őszintén. Ne hazudjanak

- mondta Vrdoljak. Szerinte azért nem érkezik Horvátországból gáz Magyarországra, mert nincs belőle elég, nem pedig azért, mert blokkolják. Magyarország kompresszorállomásának köszönhetően már most is kaphatna gázt a horvátok felől. Zágráb pedig azon dolgozik, hogy legkésőbb 2017 elejére elkészüljön egy új kompresszorállomás, ami segítségével a később megvalósuló Krk szigeti cseppfolyós földgáz (LNG) terminálból, vagy szlovéniai importból származó gázt szállítana Magyarországra.

A Népszabadság másik kérdésére, mely szerint Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója miért került ismét az Interpol körözési listájára,  Vrdoljak már nem tudott válaszolni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Vezírem ! Ne hagyd magad adj nekik. nincs már Európában akivel nem rúgtad össze port
Újabb lehetőség nyílt a HARCRA, csak a népedet hagyd ki belőle. Tudod mi békében egyetéttésben szeretnék élni .És tökünk kivan a Te állandó harcodtól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
Még ilyet! Azonnal hadat kell üzenni Horvátországnak! És most már juszt se adjuk ki a mol vezért! :-))
tivoli
Jött gáz, vagy nem jött gáz?
Nem jött. Akkor mit játssza az eszét a horvát?
F_Viktor
@tivoli: Jött gáz! A hazugság az, hogy "Magyarországra történő gázszállítás Horvátország és Románia irányából blokád alatt van."
Persze Orbán ezt is a nyomijainak hazudta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.