Az Eurostat felmérést végzett annak kiderítése érdekében, mennyire elégedettek az emberek az életükkel Európában – írja a Napi.hu. Magyarország a legelégedetlenebbek között van.

A felmérés során nullától tízig lehetett értékelni az elégedettséget: a 0 azt jelentette, az illető egyáltalán nem elégedett, míg 10-est a maximálisan elégedett állapotra adtak. Az összesített eredmények szerint a válaszadók 80 százaléka összességében elégedett volt az életével, azaz 6-osnál nagyobb értéket adott meg. Az átlagos pontszám 7,1 volt. A felmérésnél a 0-5 pont közötti érték alacsony, a 6-8 pont közötti közepes, az efeletti pontszám pedig magas elégedettséget jelölt. Teljes elégedettségről a válaszadók 21,7 százaléka számolt be, 57,4 százalék pedig azt mondta, közepesen elégedett.

A lista élén Dánia, Finnország és Svédország végzett egyaránt 8 ponttal. Magyarország 6,2 ponttal (holt versenyben Görögországgal, Ciprussal és Portugáliával) sereghajtó, ennél már csak Bulgária elégedetlenebb 4,8 ponttal.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Valyon mitől lenék elégedettek. Legfeljebb az ürességtől kongó stadionoktól.
tivoli
Az ember már csak olyan gyarló, hogy sosincs megelégedve a sorsával. Ha fél lába van, akkor is kellene neki két pár zokni. Aztán három, később négy, és így tovább. De véletlenül se adna belőle egyet se a másik féllábúnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.