Az AFP a Twitteren írta meg, hogy hivatalos, miszerint egy Germanwings gép, ami Barcelonából tartott Düsseldorfba, 144 utassal és 6 fő személyzettel a fedélzetén lezuhant.

A részletek egyelőre nem ismertek, azt sem lehet tudni, hogy túlélte-e valaki a balesetet. A Lufthansa tulajdonában lévő fapados cég egy Airbus 320-assal repült, ami a francia Alpok déli részén zuhant le.

Lezuhant egy utasszállító a francia Alpokban

A gép 10:41-kor tűnt el a radarokról,

miután percenként 1000 métert vesztett a magasságából.

A Le Monde szerint a percenkénti 1000 méteres ereszkedés gyors, de zuhanásnak semmiképp nem tekinthető. A nyomvonalat itt lehet követni. A francia közlekedési miniszter szerint a zuhanás előtt küldtek vészjelzést a gépről.

Főleg németek utaztak rajta

A spanyol közszolgálati televízió azt jelentette, többségében németek utaztak a Franciaországban lezuhant repülőgépen, de spanyol állampolgárok is voltak rajta. A pontos utaslistát azonban egyelőre nem közölte a légitársaság.

A katalán kormányzat bejelentette, hogy egy segélyvonalat hozott létre, amelyen felvilágosítást és segítséget kérhetnek a gép utasainak hozzátartozói.

VI. Fülöp spanyol király éppen kedden érkezett hivatalos látogatásra Franciaországba. Az uralkodó a tervezett programot megszakítva a katasztrófa helyszínére utazik – közölte a televízió.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Valahogy jócskán eltért az útiránytól...
Mariner1
@ipan54: Igen. Szörnyű.
Nem tudom, csak nekem tűnik úgy, hogy az utóbbi időben sokkal sűrűbben történnek ilyen katasztrófák?
ipan54
@Mariner1: nem , nemcsak neked túnik úgy ,sajnos ez tény (( Olvasom ,hogy gyermekeke és csecsemők is az áldozatok között ((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.