A német Bild bulvárlap hivatalos dokumentumokra hivatkozva azt állítja, Andreas Lubitz, a lezuhant Germanwings gép pilótája hat éve súlyos depresszióban szenvedett. Azóta "különleges és rendszeres" orvosi kezelésben részesült.

A napi.hu szemléje azt írta, Lubitz 2009-ben még pszichiátriai kezelés alatt is állt. Carsten Spohr, a Lufthansa elnöke szerint Lubitz 2008-ban meg is szakította rövid időre a pilótaképzését, feltehetően depressziója és szorongása miatt, később viszont rendben befejezte.

Súlyosan depressziós volt a tömeggyilkos másodpilóta

A Bild cikkéből új részletek is kiderülnek a tragédiáról: a gép kapitánya baltával próbálta betörni a pilótafülke ajtaját, hogy visszajuthasson. A balta egyébként része a repülők fedélzeti mentőfelszerelésének.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Most kérdezhetnénk, hogy akkor hogyan lehet pilóta egy ilyen ember, de ha egy országot vezethet kezelés alatt álló ember, akkor ,,csupán" 150 ember életért miért ne felehetne egy beteg. Persze ez cseppet sem vicces, de ettől még így van sajnos. :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rotabene
a kapitány családjára gondoltam, de mást irt a kezem, no...ilyenkor vizsgálják, hogy miként eshetett meg, hogy a kapitány, aki biztosan tudott a tömeggyilkos idióta állapotáról, magára hagyta őt a hegyek között a székben...s ez a kapitány jellemének feltárásával kezdődik, amihez szükség van a család legtávolabbi tagjára is, nem lesz sok nyugtuk...
de ha védeni akarnám az eredeti kijelentésemet, akkor mondhatnám azt is, hogy ilyenkor az a módszer, hogy médiummal megidézik a szellemét s vegzálják dosztig (amig a médium megidézhető, abbanemhaggyák) de nem védem az eredeti betűt, inkább elhatárolódom tőle...
ipan54
@KERKA: köszi , miután leirtam , kb. 1 óra múlva már okés volt)
Másik
@rotabene: ahha van ez így :)

Értem már mire gondoltál, hát ez is benne van a pakliban, mint ahogy az is, hogy a másodpilóta szüleinek sem lesz békés élete mostanság.

Sajnálatos, de bevallom, ha az én szeretteim egyike esett volna áldozatul magam is azt kívánnám, hogy vizsgáljanak ki mindenkit, aki egy hajszálra is érintett volt.
Földi személyzet, munkatársak, testvérek, felmenők.
Nem bűnbakkeresés miatt, hanem a további tanulságok megállapítására.

Most, hogy megtörtént a baj, (akár egy pszichopata magányos cselekedete, akár valami X aktás dolog), mindenkiben rengeteg ötlet merül fel, mit kellett volna másképp. A jövőre nézve érdemes lenne összegyűjteni ezeket az ötleteket, és bevezetni azt, ami ésszerű.
rotabene
"vizsgáljanak ki mindenkit" - ehhő nagyon értenek a németek, s megmondom őszintén (tehát nem hazudok), hogy az egésznek talán semmi értelme, ha x-aktás a dolog s a mind sűrűbben jelenkező földönkivüliek keze van a dologban, vagyis mondjuk a 8 percben lefuttattak egy 10 éves kisérletet (ami a földi embereknek 8 percznek tűnt) s közben ők őrült viselkedés-mintamennyiséget nyertek, jellem-keresztvizsgálatokat, gén-feltárásokat végeztek, kifejezetten vészhelyzetben, magas adrenalin mellett, oszt: az EGÉSZET így, balesetnek álcázták, hátrahagyva a holttest-maradványokat - kituggya?
KERKA
@Horizont: nagyon csekélyke angol tudásommal én is csak fordítóval boldogulok, de kicsit elolvastam a cikket. nem is az az érdekes, hanem a kommentek. Ahogyan a németek reagáltak erre a szörnyűségre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.