A londoni The Times szerint Vlagyimir Putyin valóban beteg volt, amikor márciusban tizenegy napra eltűnt a nyilvánosság elől, csak a Kreml megpróbálta ezt eltitkolni, hogy az orosz elnök ne látsszon gyengének. A brit napilap azt írta, hogy a Putyin betegségéről szóló pletykák igaznak bizonyultak, és ezt orosz katonai források szivárogtatták ki amerikai partnereiknek.

Moszkva Putyin betegségének tagadásával el akarta kerülni, hogy az elnököt a nyugati média Borisz Jelcin egykori orosz elnökhöz hasonlítsa, felidézve "zűrzavaros hatalomvesztését". (A súlyos betegségekkel küzdő Jelcin fél évvel mandátumának lejárta előtt, 1999. december 31-én jelentette be lemondását.)

A nyugdíjazott amerikai és orosz katonai vezetőkből álló úgynevezett Elba-csoport egy tagja mondta el: egy orosz tiszt fedte fel, hogy Putyin március elején beteg volt, és emiatt nem lehetett látni nyilvános eseményeken.

Az orosz forrás azt mondta, Putyin szilárdan tartja kezében a hatalmat, de az orosz politikai és hatalmi kultúrában szó sem eshet az elnök bármely betegségének vagy gyengeségének elismeréséről.

Egy másik brit napilap, a The Guardian korábban arról írt, a Kreml meg akarja őrizni azt a mítoszt, hogy Putyin sosem betegszik meg.

Vlagyimir Putyinról március 6. és 16. között nem lehetett látni élő képet a médiában, s emiatt egy sor találgatás látott napvilágot Oroszországban és külföldön. Felmerült, hogy az államfő beteg, de egyesek tudni vélték, hogy az erőszakszervezetek eltávolították a hatalomból. Az is elterjedt, hogy fia született egy svájci klinikán. Mindezeket a Kreml tagadta, de nem adtak magyarázatot Putyin eltűnésére.

Dmitrij Peszkov, az orosz államfő szóvivője többször is tagadta, hogy Putyin beteg lenne, egy alkalommal kijelentette, hogy Putyin tökéletesen egészséges, még mindig olyan erős a kézfogása, hogy akár kezét is törhetné valakinek. Március 16-án a kirgiz államfővel már közösen mutatkozó orosz elnök a betegségéről szóló híresztelésekkel kapcsolatban annyit mondott, "pletykák nélkül unalmas".

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Akár Lenin !

Élt, él, és élni fog !-:)
gulyasgyula
Még az a jó hogy PUTYIN csak londoni szarkavaró ujságirók meg a magyar tolmácsai szerint volt beteg ..Én már csak tudom nekem meg ezt mondta egy PUTYIN-hoz közel álló személy ..Ugye milyen jó ha az ember tályékozott ..Ja Barach Obama bárányhimlős at USA meg álam csőd előttvan tudtátok ??
okina48
Én meg azt hallottam,hogy Szocsiban volt,mert most újítják fel a régi dácsáját.
Putyin megengedheti magának az igazolatlan hiányzást!Amúgy le a kalappal a biztonsági szolgálata előtt! Ott igencsak éhenhalnának a paparazzil!
karma1
Borisz Jelcin "betegsege" az allando folyamatos reszegsege volt, nana, hogy elobb-utobb botranyt szult volna...Azert putyint is marhara szerethetik, ha a sajat katonai kornyezete szivarogtatta ki a hirt az amcsiknak...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.