A jelenlegi brit kormány reformtervei szerint az Európai Unió társállamaiból érkező munkavállalók több mint kétszer annyi hozzájárulást fizetnek majd be a brit szociális ellátórendszer kasszájába, mielőtt hozzáférhetnek a jóléti juttatásokhoz, mint amennyit a jelenlegi szabályok alapján már érkezésük pillanatában igényelhetnek – jelezte a brit miniszterelnök.

David Cameron, akivel a The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap közölt interjút, megerősítette: ha a május 7-i parlamenti választások után a Konzervatív Párt kormányon marad, előírná, hogy a külföldi EU-munkavállalók csak négyévi folyamatos nagy-britanniai munkaviszony után juthassanak hozzá a brit jóléti ellátások teljes köréhez.

Rossz idők jöhetnek Angliában a magyar "megélhetési bevándorlókra"Cameron és Orbán – egy követ fújnak

Cameron ezt a tervet korábban is többször hangsúlyozta, a vasárnapi interjúban azonban számításokat is ismertetett. Kijelentette: a mostani szabályok alapján ha egy külföldi EU-munkavállaló "összerakja" mindazokat a brit szociális juttatásokat, amelyeket már érkezése után igényelhet, évi tízezer font (4,1 millió forint) jövedelemhez juthat csak ebből a forrásból.

A Konzervatív Párt szigorítási terveinek bevezetése után azonban minden egyes EU-bevándorló átlagosan 22 ezer fontot fizet majd be adók és társadalombiztosítási hozzájárulás formájában a brit jóléti kasszába, mielőtt onnan juttatásokat igényelhetne – mondta a brit miniszterelnök.

Ez majd csökkenti a bevándorlást

Cameron kijelentette: meggyőződése, hogy ez a terv visszatartó erővel hat majd a bevándorlásra, és elősegíti annak a régóta megfogalmazott kormányzati tervnek az elérését, hogy a nettó bevándorlás a jelenlegi évi több százezerről néhány tízezerre csökkenjen.

A brit miniszterelnök tervei szerint Nagy-Britanniában legkésőbb 2017-ben népszavazást tartanak a brit EU-tagságról, de addig a kormány újra akarja tárgyalni az EU-hoz fűződő viszonyrendszerét Brüsszellel. A tervezett tárgyalások középpontjában London szándékai szerint az EU-társállamokból érkező munkavállalók bevándorlási szabályainak radikális szigorítása állna, és a brit választók e tárgyalások eredményei alapján dönthetnének arról, hogy az EU-n belül, vagy azon kívül akarják-e tudni hazájukat.

Nemrégiben, egy televíziós választási vitában – arra a kérdésre, hogy ha az EU-bevándorlás szabályait nem tudja módosíttatni Brüsszellel, akkor a brit EU-tagságról tervezett népszavazás előtt ő személyesen a kilépés mellett kampányolna-e – Cameron azt mondta, hogy nem ez a célja. Megerősítette azt az álláspontját, hogy semmit nem zár ki arra az esetre, ha nem sikerül Brüsszelnél elérnie a Nagy-Britannia által szükségesnek tartott EU-reformokat. Kijelentette ugyanakkor: egyre inkább bízik abban, hogy e reformok elérhetők. "Európa sem akarja, hogy Nagy-Britannia távozzon" az EU-ból – tette hozzá.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nocsak, Cameron siman megzsarolja az Uniot? Ha nem szavazzak meg a javaslatat, akkor akar ki is lepnek az Uniobol, amit az Unio igazan nem akarhat? Picit gusztustalan ez a lepese...
Egyebkent ez annyira liberalis dontes egy kiralysagban (megkapni egy csomo szocialis juttatast AZONNAL, ahogy Angliaba er valaki), hogy ezen csak csodalkozni tudok.
Amikor Uj-Zelandra erkezik valaki, barhonnan a vilagbol, es az allando letelepedesert jelentkezik, az elso papir, amit ala kell irnia,hogy 2 evig SEMMILYEN szocialis kedvezmenyt nem ker (ugyse kapna), tobbet fizet az orvosnal, nincs munkanelkuli segely, fizetni kell az oktatasert, es meg egy csomo dologert. Es ezt minden bevandorlo TERMESZETESNEK VESZI!
Azt hiszem, ezt eleve az angol kormany sajat jogkoreben hozott torvenyeivel k@rtak el, es nem most.
Egyebkent meg csak tanuljon Cameron orbantol, legfeljebb gyorsabban rab@szik a poziciojara, mint a magyar kollegaja is tette...:o))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
a képet nézve vazze ezek snóbliznak.
wagabund
már néhány ország pofára esett, amikor a megélhetési bevándorlókkal kekeckedni kezdett...

a magyar- lengyel dolgozók(is) igencsak sokat tesznek a szolgáltatások terén... remélem nem éri meg az angol pleb's, hogy neki kell beállni a vendégmunás helyére...mert nagyon nem akarnak ám dolgozni, csak duma van..
karma1
@verőce21: Es mindjart meg is mutathatja Cameronnak, hogyan kell szepen el is vesziteni a szukseges plusz szavazatokat,... Igazad van...
karma1
@puki: Ugy altalaban v aloban igazad van, mert valoban kesz szakmunkasokat, orvosokat, novereket kapnak Angliaban, de azert nem mindenki beszeli az 500 ezer kivandorolt kozul az angol nyelvet, ami bizony viszont hatranyt jelent egy uj bevandorlonak.

Abban az egyben tevedsz csak, hogy ugyan Uj-Zeland nem tagja az Unionak, de rank (en ugyanis itt elek) es Ausztraliara ugyanazok a torvenyek ervenyesek, mint amiket az Egyesult Kiralysagban alkalmaznak, mert a mi uralkodonk is II. Erzsebet.

Ne keverd ossze viszont a mar munkavallalasi engedellyel az orszagba erkezoket azokkal a magyar Angliaba vandorlokkal, akiknek se munkajuk, se nyelvtudasuk, esetleg szakmajuk sincs. A kivandorolt magyarok ott akarnak maradni, de altalaban semmifele segitseguk, elore lefoglalt munkahelyuk nincs, csak beadnak egy kerelmet az allando letelepedesre. Ez .viszont egeszen mas felallas.
A munkavallaloi szigoruan arra az idore szol, ameddig a munkavallaloi vizumot adjak, elmeletileg utana el kellene hagyniuk az orszagot. Addig a gyermekeik valoban megkapjak ugyanazt az oktatast, mint a bennszulottek, es az orvosi ellatas is olyan szintu, amilyen az angoloknak jar.
Nalunk Uj-Zelandon olyan szigoruan veszik ezt, hogy az utlevelbe beleirjak azt is, hogy kinel vallalsz munkat, ha ezt a munkaltatot valami miatt elhagyod, es nem jelented be az Immigration Service-nel, akkor 48 oran belul kiutasithatnak az orszagbol. (A kozvetlen kornyezetemben volt ra pelda, pedig a holgy Angliabol jott, elmeletileg nekunk kompatibilisnek kellett volna vele lennunk.)
tökölődő
egy apró barna faszfej snóblizik egy angol úrral...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.