A földre letepert fekete gyanúsítottat lőtt agyon az Oklahoma állambeli Tulsában egy fehér rendőr, aki állítása szerint azt hitte, hogy sokkoló van a kezében, nem pisztoly.

Az április 2-án történt incidensről készült videofelvételt a hét végén hozta nyilvánosságra a rendőrség. A 44 éves Eric Harris egy pisztolyt akart illegálisan eladni egy beépített rendőrnek.

Harrist gyanút fogott, futásnak eredt, üldözték, majd a földre vitték a hatóság emberei. Felszólították, hogy forduljon hasra, ekkor dördült el a lövés.

Letepert fekete gyanúsítottat lőtt le egy fehér rendőr TulsábanA tévedésből gyilkoló idős rendőr és az áldozat

A férfit egy 73 éves tartalékos seriffhelyettes, Robert Bates lőtte meg, aki a felvétel tanúsága szerint bocsánatot kért ezért. Bates ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt hétfőn vádat emeltek.

A kétségbeesett gyanúsítottat, aki a kórházba szállítás után belehalt a sebébe, a rendőrök felszólították, hogy fogja be a száját és nem törődtek azzal sem, amikor arra panaszkodott, hogy nem kap levegőt.

A videót Harris családjának kérésére tették közzé. Az ügyben nyomozó rendőr szerint Bates tévedését egy stresszreakció váltotta ki.

Az Egyesült Államokban az utóbbi hónapokban többször is nyilvánosságra került, hogy fehér rendőrök indokolatlanul vagy vitatott körülmények között fegyvertelen feketék halálát okozták. A 18 éves Michael Brown tavalyi megölése Fergusonban Amerika-szerte erőszakos tiltakozásokat váltott ki.

A dél-karolinai North Charlestonban néhány nappal ezelőtt egy fehér rendőr, Michael Slager megölt egy afroamerikai férfit, Walter Scottot, aki megpróbált elmenekülni egy közlekedési rutinigazoltatás helyszínéről.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
@Csizmás Kond: Most aztán megint lehet gyász címén törni-zúzni ,rabolni ,fosztogatni ,autókat borogatni ,gyújtogatni ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Az, aki ötven év szolgálat után nem tudja eldönteni, hogy sokkoló, vagy éles fegyver van a kezében az vagy szenilis hülye, vagy akarattal lőtte le és most próbál mosakodni! Már alig várom, hogy itthon is a 70 éves rendőrök el kezdjenek ész nélkül lövöldözni "véletlenül"!
verum
@lópicigáspár: mivel naiv vagyok, még el is hinném, hogy tévedés volt.
Azonban a videón látva, hogy utána, a lövés után hogy bántak vele -- kétségem sincs a szándékosság felől.
TASzSz
Képtelenség, hogy 73 évesen 100%-ig a magam ura vagyok!
Senara
Utána néztem a sokkolóknak , szerintem nem lehet összetéveszteni !
papa.49
Hogyhogy nem volt nála fegyver, akkor mit akart eladni???
Senara
@papa.49:videón 044 körül látni az egyik rendőr felveszi a fegyvert . Mikor leteperték már nem volt nála a fegyver .
Csizmás Kond
A rendőr előbb lőjön és azután kérdezzen csak akkor lesz rend. Most mindenki felfújja, hogy ölik a feketéket ámerikában, de ha összehasonlítja a hazai afrókat akkor rájön hogy azért mégsem úgy van ahogy elő akarják adni az egészet. Egyik felében a világnak az afróamerikaiak az áldozatok a másik felében a cigányok és összességében az antiszemilószart sulykolják percenként mindenkibe...gondoljátok hogy épp ekkora a gyűlölet az emberekben vagy tényleg vannak rohadékok ?
jancsipapa
@Csizmás Kond: Most aztán megint lehet gyász címén törni-zúzni ,rabolni ,fosztogatni ,autókat borogatni ,gyújtogatni ...
szolmekkoj
A vén trógert bele kell ültetni egy villamosszékbe és véletlenül be kell kapcsoltatni az villamosszék áramellátását egy 85 éves vak fegyőrrel. Teljesen véletlenül, mert egy 85 éves vak fegyőr nyilván összekeverheti az On és az Off gombokat. Az ilyen öreg, dologtalan trógernek ez lenne az arányos és igazságos büntetése.
szolmekkoj
@Csizmás Kond: a cukik minden hírbe belefűzik a cigányokat, még ha az eset 5000 km-es körzetében sem volt cigány akkor is. A meleg, tangás férfiakkal foglalkozó híreknél ezek után én is mindíg meg fogom említeni a szélsőjobbosokat. Mert mé' ne?
Csizmás Kond
@szolmekkoj: ...és ezt miért nekem panaszolod ? vagy rád is előbb lőni kell ???
szolmekkoj
@Csizmás Kond: Cuki vagy, de nem lövöldözni kell hanem rendes munkahelyet kell találni és ott becsületesen dolgozni. Na persze becsület és munka ezek nem fekszenek mindenkinek. Egyszerűbb lövöldözni.
36
Amerika mára egy rendőrállam lett. Rengeteg fegyveres testületet létrehoztak. Csak a wiki-t kell megnézni és az álomány létszámok is megdöbbentőek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.