Vlagyimir Putyin egy szombati interjúban azt mondta, Oroszország bármilyen amerikai elnökkel együtt fog működni, akit 2016-ban megválasztanak.

Az orosz elnök arra a kérdésre válaszolva, hogy kinek szurkol az amerikai elnökválasztási kampányban, így felelt: Moszkva nem egy konkrét személlyel működik együtt.

"Mi egy országgal működünk együtt, a világ leghatalmasabb, és nagyon nagy befolyású államával" – fogalmazott Putyin a Vesztyi v szubbotu című műsorban a RIA Novosztyi állami hírügynökség jelentése szerint.

Az orosz elnök megjegyezte, hogy Oroszország és az Egyesült Államok között több területen is vannak nézetkülönbségek. Kiemelte a biztonságpolitikát, utalva arra, hogy Amerika egyoldalúan kilépett a Rakétaelhárítói Szerződésből (ABM), "ez lényeges kérdés".

Hozzátette, hogy egy sor egyéb nemzetközi kérdésben is eltérő a véleménye a két országnak, "ugyanakkor van köztünk valami, ami egyesít és együttműködésre késztet bennünket". Ez utóbbi kapcsán a tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozását, a nemzetközi bűnözés és terrorizmus elleni küzdelmet, valamint a szegénység felszámolását célzó erőfeszítéseket említette.

Putyin az interjúban kijelentette, hogy Oroszország megbízható partner, amely független, szuverén külpolitikát és az orosz nép igényeinek megfelelő belpolitikát folytat, s ez lehetővé teszi számára, hogy ne befolyásolják rövid távú érdekek és pillanatnyi körülmények.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
@bohóc: Nemhiába dörgölődne hozzá orbán. ...ha hagyná, de nem szereti a bolhákat .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@Csizmás Kond: Cirmi! Most mondtad, hogy öreg vagy hozzá, megizzaszt, de te még is kupakolni akarsz! :-)
Mézike
@Csizmás Kond: Pedig az a legkényelmesebb póz. neked csak feküdni kell! :-)
Asszem hagyjuk abba mert a modi megfenyít.
Nekem pedig dolgom van. kicsit rendezgetem soraimat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.