Jelképesen lezárta a határt a burgenlandi Féltorony (Halbturn) községnél a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken este.

A párt burgenlandi szervezete a határellenőrzés visszaállítása mellett tartott tüntetést, alig néhány méterre a magyar határtáblától. A jelképes határzáráson csaknem ötvenen vettek részt.

Johann Tschürtz, az FPÖ helyi szervezetének vezetője hangsúlyozta: a határellenőrzés bevezetése mellett azt is el akarják érni, hogy kamerás ellenőrzőrendszer és közvetlen, a rendőrséghez bekötött riasztóberendezés legyen a két ország között. A politikus ígérete szerint, ha az FPÖ szerez többséget a május végi tartományi választásokon, akkor életbe léptetik a határellenőrzést.

Tschürtz hangsúlyozta, csak az FPÖ biztosítaná azt is, hogy a helyi állásokat elsősorban burgenlandiak töltsék be. Úgy fogalmazott: 350 ezer magyar már megmutatta, hogy csak dolgozni jönnek Ausztriába. A pártvezető a tüntetésen azt is követelte, hogy az Ausztriába érkezőkkel szemben létszámkorlátot vezessenek be.

A Zöldek pártja is a magyar-osztrák határ mellett tartott rendezvényt pénteken. A határ mentén Sportonkeresztúrtól (Deutschkreuz) a páneurópai piknik emlékműve mellett, Szentmargitbánya (St. Margarethen) és Fertőrákos közötti szakaszon tartott jelképes kerékpártúrával arra akarták felhívni a figyelmet, hogy több évtizedig nem lehetett szabadon utazni Európán belül.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Mintegy 50 ember vett részt az FPÖ demonstrációján.
Egy maroknyi hülye próbál uszítani a külföldiek ellen - de az osztrák társadalom erre nem vevő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@mate03: - Szerintem érti is, tudja is, de elveti. Ezért lesz nagyobb a büntetése!
levi
Igazából meg is értem őket. Persze a határ lezárása nem old meg semmit, a Magyar kormánnyal kellene elbeszélgetniük.
zöldszem
@1magyar: ..."van egy határ amikor már úgymond hülyének nézik az embert vagy fejőstehénnek - akkor elég..."
Na akkor itt egy gazdasági menekült!!!
scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10406854_1058336967513994_4941941300557790898_n.jpg?oh=f867dd57467b9e4908d9ac061528d738&oe=55D9808D

15 milliárd, Andy Vajna, a hazai filmipar megújításáért felelős kormánybiztos évente ekkora adózás utáni összeget vág zsebre a kaszinóiból. Az egykori hollywoodi producer kezében van ugyanis a hazai kaszinók többsége, amelyek működtetésének jogát az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt.-t kiütve nyerte el.

Akik meg ezután jönnének, azok nem itt akarnak letelepedni!!Nyomor ott is van ahonnét jönnek! Hazánkban csak a Vajna félék, és a drága pénzen vett, és alkalmazott focisták, edzők maradnak!!
A cél: Európa!!!
1magyar
@zöldszem: Andikiénél igazad van, de amikor már az unio háromszor annyit ad a menekültekre akkor ők sem tudják már hova tenni őket, mi meg unios ország lévén segítünk.
zöldszem
@1magyar: Még egy utolsó pár mondat, hozzád ebben a témában, mert úgy látom nem tudunk meggyőzni. Persze nem is célom, nekem legalább is.
Nekünk még nagyon sokáig nem kell tartanunk attól, hogy gazdasági menekültek célországává válunk, bármit mond a Fidesz vagy a Jobbik. Egyik menekült sem hü..lye, hogy itt akarjon letelepedni, ahonnét egymilliónál is többen menekülnek. Ők, mármint az esetleges menekültek, Nyugat-Európában akarnak élni.
1magyar
@zöldszem: Igen, ott szeretnének, de a mi gyerekeink is,sőt a helyi lakosok is szeretnének ott is munkahelyet.Inkább a mi gyerekeink vándoroljanak union belül minthogy más kontinens polgárainak kelljen ott is új életet kezdeni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.