Oratóriumával lép fel június elején az Omega együttes a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban. A koncertet a március 30-án kezdődött Oroszországi Magyar Kulturális Napok keretében tartják az orosz ortodox egyház főtemplomának zsinati termében – mondta el az MTI-nek Baranyi András, a Balassi Intézet Moszkvai Magyar Kulturális és Tudományos Központjának igazgatója. Az Omega együttes 2013 májusában lépett fel 50 éves fennállása történetében először Oroszországban.

A mostani koncerten nemcsak a zenei program lesz különleges, amelyet kimondottan templomokban való előadásra állítottak össze – és azt énekkar és szimfonikus zenekar kíséretében adják majd elő-, hanem a helyszín is. A zsinati terem a Kremlhez közel lévő székesegyház mellett található.

Baranyi András elmondta, a mostani kiemelt helyen tartandó koncert előzményeihez hozzátartozik, hogy az Omega együttest két évvel ezelőtti moszkvai rockkoncertet követően fogadta a külföldi orosz ortodox püspökség képviselője, és magas egyházi kitüntetést adott át a zenekar tagjainak. Kóbor János Nagykereszt Érdemrendet vehetett át, az Omega együttes többi tagja pedig a Mihail Alekszandrovics Romanov Nagyherceg Emlékéremben részesült.

A 100-120 ember befogadására alkalmas zsinati teremben tartandó koncertre az Omega-rajongókra, az orosz ortodox egyház képviselőire, valamint az egyházi zenéhez közel álló művek kedvelőire is számítanak – tette hozzá Baranyi András.

 Az Omega nemrégiben azzal került a figyelem középpontjába, hogy bejelentették, fellépnek a felcsúti stadionban is, de itt az együttes basszusgitárosa, Mihály Tamás nem hajlandó játszani. Mihály egyébként nem tagja az Omega oratóriumának sem, így Moszkvába se megy. Kóbor János, a zenekar frontembere szerint nem politikai okokból, hanem a stadion építészeti értéke miatt fognak Felcsúton zenélni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na most ezzel, hogy Moszkvaban is fellep, meg jobban megerositi a politikai elkotelezettseget, - amit egyebkent koromszakadtaig tagad! Miert is nem Nemetorszagba, vagy Franciaorszagba megy oratoriumokat, rockmiseket eloadni? Ja, vagy oda nem hivjak oket? Sebaj, fijjug, tart karo'kkal var meg Iran, Kina, Eszak -Korea, Azerbajdzsan, talan ott meg viszitek valamire.
Azert, mert annakidejen a Beatles is elment egy moszkvai koncertre, azert nektek nem kene ebbol rendszert csinalni...:o))

Azt remelem, hogy a neveteket azert megvaltoztatjatok mondjuk Alfara, ha mar a ket oszlopos tagotok ket eve nem kap szerepet az eredeti felallasban, ugyebar, mert az mar nem azonos az IGAZI Omegaval?
Tudod, Kobor Jani, igazan nagy zenekar Molnarral meg Mihallyal voltatok, akkor voltatok AZ Omega,... AMikor elkezdesz oregedni, ilyen hulyesegeket csinalsz, latod?
Csizmás Kond
Na nézz oda az antiszemitái...nemj izráelbe mennek fellépni hanem moszkovába...
legacy
Ha javasolhatnám még Azerbajdzsánt...
Nem kell, ha nem akarod, ez csak egy kósza ötlet volt.

Ha mégis kimennetek oda, és eltévednétek, keressetek olyanokat, akiknek balta volt a jelük az oviban.
levi
Nem is vártam mást, anno nem tartoztak a Fekete Bárányok közé, nem is véletlenül...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.