Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) közleményben írt arról, mennyire aggasztónak találja a bevándorlókról szóló nemzeti konzultáció megfogalmazását – írta a hvg.hu.

Mély aggodalommal tölt el bennünket, ahogyan a magyar kormány egyre erőteljesebben rágalmazza azokat az embereket, akik Szíriából, Afganisztánból, Irakból és más háborús övezetekből menekültek el, és akiknek kétségbeesett szükségük van biztonságra és védelemre Magyarországon

- közölte Montserrat Feixas Vihé, az UNHCR budapesti székhelyű Közép-európai Regionális Képviseletének vezetője.

Már az ENSZ is kiakadt a nemzeti konzultációra

Bár hangsúlyozzák, tiszteletben tartják, hogy az országok olyan módon konzultáljanak polgáraikkal, ahogyan csak akarnak, de aggódnak a kérdőív szövegezése miatt.

(...) szándékosan keveri a menekülteket és menedékkérőket az úgynevezett gazdasági bevándorlókkal, miközben tévesen hibáztatja a menekülteket számos, állítólagosan Magyarországra és Európára leselkedő veszély miatt

- mondták.

A közlemény hangsúlyozta azt is, hogy a mostani menekülteknek ugyanúgy el kell hagyniuk az országukat, "ahogyan 1956-ban kétszázezer magyarnak kellett".

Felszólítjuk az ENSZ 1951-es Menekültügyi Egyezményét aláíró Magyarországot, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközi jogot, amelyet saját elhatározásából ismert el kötelezőnek magára nézve. Magyarország egyszerűen nem küldhet vissza embereket olyan országokba, ahol az életüket veszély fenyegetheti. (...) A menekülteknek ritkán van ideje, hogy útlevelet vagy vízumot szerezzenek, amikor az életük veszélyben forog, vagy üldözik őket. Ez azonban semmiképpen sem érvényteleníti a menedék iránti kérelmüket, és nem akadályozhatja a hozzáférésüket a tisztességes és hatékony menekültügyi eljáráshoz

- tette hozzá Montserrat Feixas Vihé.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ha nem nem lopnák el az erre szánt összeg 3/4-ét, most nem lenne szükség semmiféle konzultációra. Egyébként is ez az egész menekült mizéria csak porhintés, az egyéb sokkal égetőbb bajokról a figyelem elterelés!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Nagyon nem bír magával a csuti pöttyös hátsójú !
Freewolf
Oké, nem küldjük vissza őket! Átadjuk az ENSZ-nek az összeset. A széplelkek pátyolgassák őket, de ide csak olyan idegen kell, aki a társadalom hasznos tagja lehet. Mit kezdjünk tevezsokékkal, gyöngyhalászokkal, oroszlánvadászokkal és ópium termelőkkel? Köszi, menjenek az ENSZ-hez!
Hellcat
Ez az elvileg jogon végzett vadbarom semmit nem ért a saját végzettségéhez...többször is kiderült már...kíváncsi lennék, hogy helyezkedne el egy ilyen köcsögláda a versenyszférában...súgok...sehogy.
Sziszifusz
@Freewolf: 12:34
Igazad van !
A ENSZ nekünk ne parancsoljon, lépjünk ki belőle, lépjünk ki azt EU-ból is.
Csatlakozzunk a dicső Szovjetunióhoz, akarom mondani orosz Putyinisztánhoz .
lampa laz
Ennyi szégyent még egy politikus sem hozott az országra. Ez f@szán beírta magát a történelembe negatív előjellel. Ezek után marha büszkék lehetnek a gyerekei apucira.
Egy jóérzésű ember gyomra fordul ki tőle, meg azoktól is akiknek esze nincs ahhoz, hogy megálljt parancsoljanak ennek az ámokfutó őrültnek.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lópicigáspár
Ha nem nem lopnák el az erre szánt összeg 3/4-ét, most nem lenne szükség semmiféle konzultációra. Egyébként is ez az egész menekült mizéria csak porhintés, az egyéb sokkal égetőbb bajokról a figyelem elterelés!
bretagne
Nincs a fideszesek közül egy normális ember, aki megállítaná ezt az őrültet???
bakegya
Otromba rasszizmussal,a fogalmak zavaros keverékével vonja be egy emberjogi szempontból elítélendő játszmába az országunk lakósságán túl a határainkon túlról is beszavazók körével együtt a választó polgárokat-ez már Pig Day után kiált minden jóérzésű emberben!!!
FEL SE BONTOM-VISSZA A FELADÓNAK!
volvós
...Elöször az EU, aztán az ENSZ, végül a NATO ???
Vezér g...ikém !!! Viselkedj EMBER módjára !!!
Toby
@volvós: Lehetetlent ne kérj egy g**itől ! Méghogy "ember módjára"...
Mcload
@Freewolf: Az ENSZ mi vagyunk, te szerencsétlen.
human
Orbán jól belenyúlt a trutyiba. Csak szavazókat akart átcsábítani a jobbiktól és helyette nemzetközi bonyodalomba keveredett. Talán újra el kellene mondania, hogy ez csak pávatánc és nem arra kell figyelni, hogy mit mond.
Toby
@Freewolf: Eltévedtél jóember ! A britek és az osztrákok mit kezdenek diplomás bébiszitterekkel, idegenforgalmi szakon végzett szakácsokkal, humán szakon végzett mosogatókkal, közlekedési mérnök autószerelőkkel ?
Csak kérdezem, ha nekik jó, itthon miért nem jók ? MNert nem csak pofázni kéne a munkahelyteremtésről - főleg választások előtt - hanem tenni is valami hasznosat !
Hol vannak a dúsgazdag arab befektetők, hisz Szíjjártó - indián nevén Hosszú Lóf@sz - beutazta a sivatagot közpénzen, hogy legaláűbb egy élő arab befektetőt lásson !
sziljozs
@lampa laz: 10évvel ezelött,még csak szégyeltem,hogy magyar vagyok,de ma már letagadom!!!
bencemacska
@bretagne: Jól látod, sajnos nincs!!! Napoleon hozzá képest egy gentleman volt!!!
(Lassan utoléri Hitlert !)
bencemacska
@bakegya: Erre már én is gondoltam, de félek, hogy arra lesz kapacitása a rendőrségnek, hogy kinyomozza a feladót!!!
nyanya001
@Freewolf: És mit kezdjünk a Vajnával ?
Az mennyivel különb ?
Vizual
Tényleg ! Ki tudja, hogy ez a Vajna magyar állampolgár-e ? Én nem tudom.
justhpeter
Valahogy el kellene küldeni a TEK-et melegebb éghajlatra, aztán foglyul ejteni az egész fidesz-kdnp frakciót és bezárni őket a parlamentbe. Amikor mindenki bent van, akkor elkezdeni felolvasni nekik a nemzeti konzultációra beérkezett válaszokat. Tudom, hogy a kínzást nemzetközi egyezmények tiltják, de ez nem kínzás, hanem a válasz a konzultációra. Amikor a beérkezett összes választ felolvasták biztossá válik, hogy még egyet nem fognak indítani. Már csak azért sem, mert a közpénz pazarlásáért kifelé azonnal szélnek eresztenék őket.
bakurasz
Az idegenek elleni gyűlöletkeltés egy kiváló módszer a Zemberek egyesítésére egy "ügy" zászlaja alatt! Bizonyítottan jó módszer, igazolja a német és az olasz fasiszta-náci időszak! Ez a jó irány?
Anna Mária
@bakurasz: A fideszkdnp-nak ez a irány. Rajtuk kívül senki másnak.
Anna Mária
@bakurasz: Bocs, helyesen: a fideszkdnp-nak az a jó irány. Rajtuk kívül senki másnak.
Anna Mária
@Freewolf: Ekkora ostobaságot leírni igazán különleges teljesítmény. Büszke lehetsz rá.
Anna Mária
@Toby: Rátapintottál a lényegre. Az idő szorít, Orbánéktól addig kell megszabadulni, amíg az ország hitelét nem teljesen játszották el.
lampa laz
@bencemacska: azt hiszem egyre inkább jogos félelem.
kkalman
Európa után, sajnos, az ENSZ-t is sikerült ránk haragítania. Igen, ránk! Az ENSZ-ben senki nem fogja mondani, hogy az Orbán, hanem azt, hogy a magyarok.
Köszönjük pöttyös seggű cölöpteknős, hogy az egész világot ellenünk fordítottad!
kamazuka
Kedves ENSZ nem kellene félre érteni.Ez a kormány cirka 2000 embernek csak a kormánya.
a többi elviseli némán ezt a sok hülyeséget!
Anna Mária
@kamazuka: Oké, oké, mondhatná az ENSZ, de valakik mégiscsak megválasztották és felhatalmazták ezeket! :)
Desischado
Montserrat Feixas Vihé jól fogalmazta meg a lényeget. Aki menekül, az nem ér rá iratokkal bíbelődni. Ha minden ország így gondolkodna, akkor jöhetnének haza akik innen mentek ki. És sajnos, az is igaz, hogy kint nem orbánt mondják, hanem a MAGYAROKAT! Hogy szakadna rá az ég erre az elmebetegre! Meddig szégyenít még minket!
Vizual
Mi fogjuk megszívni. MInket dobnak ki az Eu.-l, bennünket nem fognak visszavenni, igy az országnak nem lesz pénze semmire ha végre elküldjük ezt a tudatlan társaságot.
mate03
@Freewolf: Ennyire buta vagy?Vagy csak megjátszod?
mate03
@Toby: Gazemberre gondolt,volvós!Már ahogy én ismerem.
mate03
@bencemacska: Tudod mit? Nyomozzanak! Leszarom!Mit tudnak velem csinálni?Fújhatnak a seggembe,öt kiló fosztott tollat!
Anna Mária
@Vizual: Ha a magyarok elküldenék ezt a borzalmas társaságot, és a másik borzalmat nem engednék beülni a hatalomba, arról nem is beszélve, hogy ha megakadályoznák a két borzalmas társaság koalícióját, akkor egészen biztosan maradhatna az ország uniós tag. De így - nem néz ki túl jól a jövő.
bencemacska
@mate03: Tudod csak nagyon kellemetlen az a gondolat, hogy a bűnözők nyilvánítanak bűnözőnek, akikbe a lábam nem törölném!
keresztapa
Mi is az ENSZ fő feladata?z Egyesült Nemzetek Szervezete vagy röviden ENSZ (angolul: United Nations, röviden: UN), egy nemzetközi szervezet, amely az államok közti együttműködést hivatott elősegíteni a nemzetközi jog és biztonság, a gazdasági fejlődés, a szociális ügyek és az emberi jogok terén, valamint a világbéke elérésében. A második világháború után, 1945-ben a Nemzetek Szövetsége utódjaként azzal a céllal alapították, hogy megelőzzék a háborúkat és lehetőséget adjanak az országoknak problémáik megtárgyalására. Ennek ellenére gyakran kerül a szervezet olyan helyzetbe, mikor nem végzi, illetve nem végezheti maradéktalanul kötelezettségeit (például a már lezárt Izrael–Libanon háborúk, II. Öbölháború vagy a szudáni Dárfúr humanitárius katasztrófa).
keresztapa
Az ENSZ csak a feladataira koncentrálna akkor nem kerülne EURÓPA a menekültek befogadására.Az ENSZ-nek hat fő szerve van. A Közgyűlés az a plenáris testület, amely az ENSZ munkájának legnagyobb részét ellenőrzi, felügyeli az alárendelt szerveket, meghatározza a prioritásokat, és megvitatja a nagy fontosságú nemzetközi ügyeket.

A tizenöt tagú Biztonsági Tanács öt állandó tagja (Kína, Franciaország, Nagy-Britannia, a Szovjetunió – 1992-től helyét Oroszország foglalta el – és az USA) közül mindegyiknek minden határozatra kiterjedő vétójoga van; a maradék tíz tagot kétéves periódusokra választják. A Tanács elsődleges feladata a nemzetközi béke és biztonság fenntartása; határozatai a Közgyűlésétől eltérően az összes többi tagra nézve kötelezőek.

A Tanács felhatalmazást kapott kötelező érvényű szankciók elrendelésére, tűzszünetre való felhívásra és békefenntartó erők felállítására (ezek az erők 1988-ban Nobel-békedíjat kaptak). A vétójog azonban megakadályozta számos vitába, így például a vietnami válságba való beavatkozást.

A Titkárság a főtitkár vezetése alatt tizenhatezer embert foglalkoztat az ENSZ székhelyén, New Yorkban, és további ötvenezret világszerte. Ez a személyzet nem a nemzeti kormányoknak, hanem kizárólag az ENSZ-nek tartozik felelősséggel, és számottevő diplomáciai munkát végez. A főtitkár gyakran a nemzetközi politikai élet kiemelkedő alakja, akinek lehetősége van önálló kezdeményezések megtételére.

A Nemzetközi Bíróság tizenöt bírából áll, akiket a Biztonsági Tanács és a Közgyűlés jelöl ki. Mivel csak államok terjeszthetnek be ügyeket elé, ítélkezése a vitás kérdésben érdekelt államok közös megegyezésén múlik.

Ezen kívül az ENSZ különféle szervezeteit jogi tanácsokkal láthatja el. A Gazdasági és Szociális Tanács tagjait a Közgyűlés soraiból választják; gazdasági és szociális területen ellenőrzi a különféle bizottságok, küldöttségek és szakértői csoportok munkáját, valamint koordinálja az ENSZ különféle ügynökségeinek munkáját. A Gyámsági Tanács...
bakurasz
@keresztapa: Épp csak azt a részt nem találom a kimerítő írásodban, hogy mi van ha a menekültek nem egy ENSZ tagországból menekülnek? Mert rendre ez a helyzet többnyire. Az ENSZ ugyebár nem végezhet megelőző tevékenységet ott, tehát marad az okozat kezelése. Vagyis a menekültügy. Egyébiránt ha tagjai vagyunk egy szervezetnek, aminek az előnyeit élvezzük, talán a szarából is illenék kivenni a részünket!
Freewolf
@Anna Mária: A gondolkodás nem erősséged, úgy látom! Ez örökletes, vagy tanult vonás nálad?
Anna Mária
@Freewolf: Ennyit szerettél volna mondani? Nem sok.
Freewolf
@Anna Mária: Veled vitatkozni? Azt sem tudod, mi az4 Mikor a történelemről beszéltünk, meg sem tudtál mukkanni. Csak antiszemitázni, meg nácizni tudsz, ami lássuk be, harmat gyenge! Olvass és tanulj, hátha egyszer még vitapartner lehetsz valamelyik általános iskolás gyereknek! :-)
Anna Mária
@Freewolf: Nem kell velem vitatkoznod.
A te történelemszemléleted hamis, butaságokat szoktál írogatni, a tájékozatlanságodról már nem egyszer tettél tanúságot.
A véleményed ezért sem számít.
Unlak.
Freewolf
@Anna Mária: Lehet, hogy unsz, de nem tudsz megcáfolni. Tényeket kéne meghazudtolnod, de csak a tényeket hamisítani vagy képes, aztán meg vért hörögni! Mint a kutya a kerítés mögött! Ugatni tud, de harapni nem! :-)
Anna Mária
@Freewolf: Dehogynem tudlak megcáfolni. Te nem tényeket sorakoztatsz föl, hanem a saját hamis, gőzös elképzeléseidet.
Nincs szándékomban harapni. Én nevetek rajtad, már megbocsáss. Minden szélsőséges röhejes, buta és unalmas.
Ugye, nem haragszol, ha a továbbiakban nem olvasom el a kommentjeidet?
kamazuka
@Anna Mária: Momoentán én sajnos igen,de ezt az elcseszett hibámat vezekelve élem azóta is.Majd a következőnél nem így lesz.Ha megérem, itthon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.