Orbán Viktor politikusi fizetése épp feleakkora, mint Vlagyimir Putyiné, miközben az orosz államfőt az ellenzéke a világ egyik leggazdagabb emberének tartja – írja a napi.hu.

Vlagyimir Putyin nemrégiben bevallotta: nem is tudja, mennyi a fizetése, keresetét csak átutaltatja a számlájára. 

Li Hszien Lung, a kicsiny szingapúri városállam miniszterelnöke élvezheti a világon a legmagasabb politikusi fizetést, évi 1,7 millió dollárt (mintegy 468 millió forint). Ez annyi, amennyit India, Brazília, Olaszország, Oroszország, Franciaország, Törökország, Japán, Nagy-Britannia, Dél-Afrika és Németország vezetője együtt keres.

A második hely is ázsiai vezetőé: Hongkong gyakorlatilag Peking által kinevezett miniszterelnöke, Leung Csun-jing áll a dobogó második lépcsőfokán 575 595 dollárral.

Ennyit keres Orbán Viktor

Orbán Viktor havi miniszterelnöki fizetése valamivel több, mint bruttó másfélmillió forint, amit a 224,4 ezres képviselői járandóság egészít ki. A 21 millió forintot közelítő éves bruttó jövedelem jelenlegi árfolyamon 77 ezer dollárnak felel meg.

A bronzérmes Tony Abbott ausztrál kormányfő 410 606 dolláros éves fizetéssel. A listán a negyedik a Makaót vezető Fernando Chui, 405 733 dollárral és csak az ötödik Barack Obama, az USA elnöke a maga 400 ezer dollárjával, igaz, ehhez jár még adómentesen évi 50 ezer dollár költségtérítés. Őt követi Stephen Harper kanadai miniszterelnök 265 011 dollárral, majd Angela Merkel 251 186 dollárral. Abe Sinzo japán kormányfő évente 233 800 dollár fizetést kap, míg David Cameron brit miniszterelnök 215 802, Francois Hollande francia államfő pedig 206 567 dollárt. A politikusok fizetési rangsorait készítő elemzők 145 455 dollárra teszik Vlagyimir Putyin éves fizetését.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levi
Papíron...ne mondja már senki, hogy amíg a haverjaiból milliomost csinált, a barátaiból/rokonaiból meg milliárdost, addig ő szaros évi 21 milliót zsebel csak be.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@Anna Mária: Az lehet. Tudod, Angliában igen erős a középosztály, és nem érdekli őket, ha a másiknak több van. Úgy vannak vele, hogy nekik van két autójuk, két házuk, másoknak meg mindezekből négy. Nem érdekli őket. Valahogy én is így vagyok Orbánnal, nekem is van bőven, ő meg a miniszterelnök, tehát neki több van.
szandokan
@Hellcat: Viszont kell hozzá a helyes irány megtalálása is...:-)
zöldszem
@szandokan: ma, 21:17
Látod idehaza az a gond, hogy gyenge a középosztály, ahová jó volt tartozni.
Tudom, tudom, és igazad van nem az utóbbi 5 évben kezdődött, de Orbánéknak sikerült tovább fogyasztani a középréteget! Úgy érzem, és lehet nem is vagyok egyedül, a Fidesz sokat rontott a helyzeten.
pistapapa
Zsiktor esetében a legális a kevesebb. A többet Lőrinc baráton keresztül viszik.
Fradigege
Paraszt vakítás. Ez a hivatalos gázsi csak zsebpénzük. Az oligarcha hálózatokat azért építették ki, hogyha majd jönnek az ínséges idők, napok vagy visszavonulót fújnak a közélettől nyugdíjas korukra ne legyen gondjuk semmiben és a családjuk, unokáik ne szenvedlyenek hiányt soha a büdös életben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.