Egy ausztrál oknyomozó riport állítása szerint az orosz haderő lőtte le az MH-17-es malajziai utasszállítót, amely tavaly júliusban zuhant le a szakadárok ellenőrizte ukrán területek felett. A riport készítői a brit Bellingcat nevű civil szervezet kutatásának eredményei alapján végigkövették az orosz Buk közepes hatótávolságú rakétavédelmi rendszer útvonalát Oroszországból egészen addig a kelet-ukrajnai szántóföldig, ahonnan állításuk szerint kilőtték a 298 ember halálát okozó légvédelmi rakétát. A Bellingcat a nyilvánosság által is hozzáférhető információk alapján állapította meg az útvonalat. A Buk-rakétarendszerről készült, a világhálóra feltöltött képek, videók, és beszámolók alapján dolgoztak. A felvételeken látható környezet alapján pedig meghatározták, hogy hol mozgott az indítóállás.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Gratulalok a riport keszitoinek. Ezzel meg jobban megerositettek azt amit eddig is tudtunk a ruszkik lottek le a gepet, kozel 300 artatlan civil halalat okozva ezzel.
sokanvagyunk
Ukrajna felett repülő gépért Ukrajna felel - leginkább a légi irányítóik. - Egy ilyen konfliktusos övezetbe bűn volt benavigálni őket.
Yoda69
@sokanvagyunk: A legitarsasag dont az utvonal felol. A British Airways jaratai messze elkerultek a haborus zonat, igaz igy tobb uzemanyag fogyott. A raketat a lazadok altal ellenorzott terulerol lottek ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.