Petro Porosenko a BBC-nek adott interjút, amelyből a brit közszolgálati médiatársaság kedd este sugárzott részleteket. Porosenko kijelentette: Ukrajnának készen kell állnia az orosz offenzívára.

Hozzátette: Ukrajna nem Oroszország által támogatott szeparatistákkal harcol, hanem "tényleges háborúban" áll Oroszországgal. Porosenko szerint erre "erőteljes bizonyíték", hogy a hadszíntéren az orosz reguláris haderő különlegesen kiképzett alakulatainak katonái estek ukrán fogságba.

Arra a kérdésre, hogy bízik-e Vlagyimir Putyin orosz elnökben, az ukrán államfő határozott nemmel válaszolt. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a tárgyalásokon kívül nincs más választása, mivel véleménye szerint a kelet-ukrajnai területek feletti ellenőrzés katonai eszközökkel nem szerezhető vissza.

Porosenko szerint a kialakult helyzet "katasztrófa" nemcsak a harcok sújtotta keleti térség lakossága, hanem az egész ország számára.

Ez a katasztrófa azonban nem a szegények és az oligarchák közötti ügy, "ez a hazám elleni agresszió következménye" – fogalmazott. Porosenko ezzel arra reagált, hogy a BBC stábja által megszólaltatott kelet-ukrajnai lakosok közül többen dühödten szóltak az oligarchák fényűző életmódja és a harcok térségében élők helyzete közötti szakadékról.

Az ukrán elnök szavai szerint a harcokban Ukrajna 1800 katonát és csaknem hétezer civilt vesztett.

Az ukrajnai korrupciót firtató kérdésre Petro Porosenko azt mondta: a keleti országrészben vívott harcok mellett, az Ukrajnában zajló "egyik legfontosabb háború" a korrupció ellen folyik.

Hozzátette: álma az, hogy Ukrajna az Európai Unió tagjává válik.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Freewolf
Érdekes módon, már mindennel megvádolták az oroszokat, csak bizonyíték nincs! Az elfogott "orosz különlegesek" is csak Porosenko fantáziájában léteznek. Nagyon szeretne már nyílt háborúba keveredni az oroszokkal, de azt nagyon megbánja, ha összejön!
Olyan ez az ukrán "bizonyíték", mint a gleiwitzi rádióadót megtámadó állenygyelek esete!
Freewolf
Van akinek Porosenko esztergált készsége jön be! :-)
lajospapa
De jó lesz! Megint közös határunk lesz az Orosz Birodalommal! Már vannak olyanok akik örülnének ennek.
nena
@lajospapa: Még vannak olyanok akik nem ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.