Orbán Viktor táplálja az idegengyűlölet növekedését címmel közölt tudósítást a Libération. A francia baloldali újság szerint néhány hete Budapesten idegengyűlölő feliratok jelentek meg, ami újdonságnak számít, Magyarországon ugyanis eddig a zsidók és a romák, nem pedig a külföldiek voltak a rasszizmus célpontjai.

A miniszterelnök és a Fidesz néhány hónapja ugyanazt a témát ismételgeti: a menekültek potyáznak és potenciális terroristák – írta a tudósító, Florence La Bruyere. Hozzátette, hogy a Charlie Hebdo francia szatirikus lap elleni merénylet inspirálta Orbánt, aki párhuzamot vont a bevándorlók és a terroristák között. A jobboldali képviselők azóta bélyegzik meg a migránsokat. A kampányt pedig megszervezték az Orbán által felügyelt pártban, a képviselők a kommunikációs tanácsadók által előre megírt kottát olvassák – vélte a lap.

A Libération elismerte, hogy Magyarországnak bevándorlási hullámmal kell szembenéznie, miután több mint 40 ezer menekültkérelmet regisztráltak január és május között, ami hússzor több, mint 2013-ban. A többség azonban továbbutazik Ausztria és Németország felé, de félő, hogy a jövőben visszatoloncolják őket Magyarországra. A kormány ezért a bevándorlásról nemzeti konzultációt szervez – írta a Libération.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Freewolf
Talán, ha a volt gyarmattartók osztanák fel a menekülteket maguk között.
verőce21
Csak az az érdekes, miközben a Libération ilyen cikket jelentet meg, már Hollande elnök és Merkel asszony is ugyanazt a sípot fújja, mint Orbán.

index.hu/kulfold/2015/05/19/hollande_a_gazdasagi_bevandorlok_nem_maradhatnak_europaban/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.