A Jobbikról közölt írást szombati számában a német liberális lap, a Süddeutsche Zeitung. A "Maguk előtt hajszolják Orbán Viktort" című tapolcai keltezésű írásában Cathrin Kahlweit kiemelte, hogy "Magyarország kormányfője ugyan egyre gyakrabban üt meg radikális hangot, a tőle jobbra elhelyezkedő versenytárs, a Jobbik viszont fékezetlenül növekedik".

Hozzátette: úgy tűnik, a Jobbik "feltartóztathatatlanul nyomul előre", és Tapolca "szakasz a győzelmi úton", amely a Jobbik szándéka szerint Budapestre vezeti a pártot. Úgy vélte, hogy a "szélsőjobboldali" erő "felemelkedése" összefügghet az elnök, Vona Gábor stratégiájával, amelynek célja a Jobbik "néppárttá" szervezése és az elfordulás az "antiszemita, Európa-ellenes, idegenellenes, romaellenes lózungoktól az új polgáriasság felé".

"Maguk előtt hajszolják Orbán Viktort"

A szerző a tapolcai választásról írva a város polgármesterével és a körzet országgyűlési képviselőjével kapcsolatban úgy vélte, hogy "az ilyen férfiak fenyegetést jelentenek Orbán Viktor jobboldali konzervatív kormánypártjára, a Fideszre", a közvélemény-kutatási adatokkal kapcsolatban pedig megjegyezte, "láthatóan megéri, hogy a Jobbik-elnök Vona kutyakölykökkel fényképezkedik", és "legalábbis retorikailag elzárkózik a radikális jobboldaliaktól".

Kiemelte, hogy mindez "rémálom a miniszterelnök számára", aki "szélsőségesen reagál a szélsőjobboldaliak sikerére", így "az amúgy sem éppen szelíd retorikája még keményebbé válik".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Helyet cserél a fidesz és a jobbik, aztán összeolvad.
Anna Mária
Helyet cserél a fidesz és a jobbik, aztán összeolvad.
mekkelek
@Anna Mária: Így van, egy kutya köyke mindegyik...
Desischado
Egykutya ez mind! Igaza van Anna Máriának, szerintem is ez fog történni, ne adják az égiek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.