Nemes Jeles László filmje, a Saul fia kapta a második legjelentősebb díjat, a zsűri Nagydíját a 68. cannes-i filmfesztiválon vasárnap este a Joel és Ethan Coen vezette zsűritől.

Az auschwitzi koncentrációs táborban játszódó magyar versenyfilm szombaton megkapta a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját is.

A világ legrangosabb filmes seregszemléjének hivatalos versenyprogramjába meghívott magyar film legutóbb harminc évvel ezelőtt kapott díjat a nemzetközi zsűritől: Szabó István a Redl ezredesért a zsűri díját vehette át 1985-ben.

 A legjobb filmnek járó Arany Pálma pedig Jacques Audiard francia rendezőnek jutott, aki a párizsi külváros erőszakos világával szembesülő Srí Lanka-i tamil menekültekről szóló filmje, a Dheepan kapta.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Gratulálok ehhez a kimagasló eredményhez, ez igazán csodás teljesítmény egy ilyen fiatal rendezőtől! Hála Istennek, akadnak még olyan honfitársaink, akikre igazán büszkék lehetünk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Mariner1: Szóval nem láttad, csak fröcsögsz, dumálsz! siralmas! :-)))
szandokan
@hetöndöe: Sajnos el kell ismernem, igazad volt, de ez csak a jobbik, akik még említést sem érdemelnek.
Freewolf
A témaválasztás alapján senkinek nem fordult meg a fejében, hogy ne díjnyertes film legyen! Vélhetőleg lesz folytatása és a méltán kritikus közönség tömött sorokkal marad távol a vetítéstől! Nem baj, majd érettségi tétel lesz és kötelező lesz megnézni! :-))))))))))
Jozefina
Szép siker!!! Gratula érte!!! És mindez a nagy endi nélkül???
pistapapa
Már annyit színezték a sztorit,hogy már nagyon messzire kerültek a valóságtól.
Anna Mária
@pistapapa: Gratulálok, komoly, átgondolt vélemény a filmről. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.