Az elnök nem lehetett ott saját szobrának felavatásán, ugyanis éjt nappallá téve dolgozik népe dicsőségén. A hatóságok saját bevallásuk szerint csak a nép akaratát teljesítették a szobor állításával. Hétfőn felavatták Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök első aranyozott szobrát a közép-ázsiai ország fővárosában. A 21 méter magas szobrot ünnepélyes keretek között adták át. "Dicsőség a Védelmezőnek! " - énekelte egy iskolás gyerekekből álló kórus a ceremónián, miközben fehér galambok szálltak fel és léggömbök emelkedtek a magasba Asgabat központjában. Az elnök nem vett részt az avatáson. "A Védelmező éjt nappallá téve népünk dicsőségéért dolgozik" - mondta az ünnepség egyik felszólalója. A művész lóháton, kezén fehér galambbal ábrázolta az elnököt egy márványból készített fehér szikla tetején. A hatóságok közlése szerint az államfőnek a lakosság kérésére emeltek szobrot. "A legfőbb célom a nép és az Anyaföld szolgálata. Ezért hallgatni fogok az emberek véleményére és úgy fogok...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Anna Mária
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Na azért lássuk be van még mit építeni Felcsúton.

Hideg szoba, üres gyomor, nyolc méteres zorbánc szobor, Real Madrid mezben, arany labdával a csuti Akropolisz tetején. :)
Anna Mária
@Dr. Felipe: Tökjól mutatna egy fehér márványból készült szikla Felcsúton. Majd Mészárosék beszerzik.
Feliratnak megfelel a türkmén szöveg: "A Védelmező éjt nappallá téve népünk dicsőségéért dolgozik".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.