A halálbüntetés magyarországi bevezetése "válóok" lenne – mondta az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Jean-Claude Juncker a Süddeutsche Zeitung című lapban megjelent interjúban – amely elsősorban a görögországi államadósság-válság kezeléséről szól – a halálbüntetés körüli vitával kapcsolatban kijelentette: "ha Magyarország bevezetné a halálbüntetést, akkor az válóok lenne. Válóok! Politikai alapelveimhez tartozik, hogy nem lehet halálbüntetés. Nincs helye az Európai Unióban annak, aki bevezeti a halálbüntetést."

A lapnak arra a felvetésére, hogy meglehetősen disszonáns, hogy Juncker nemrégiben diktátornak szólította Orbán Viktort, aki pedig őrültségnek nevezte a Orbán pofozója EU-kiléptetéssel fenyegette MagyarországotJuncker által a migránsok tagállami elhelyezésére javasolt kvótát, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény vezetője azt mondta, hogy két éve diktátornak szólítja Orbán Viktort, és ez "a barátság jele".

Hozzátette, hogy a magyar kormányfő "sajnos" nincs egyedül a bizottság menekültügyi javaslatának bírálatával, "szóválasztása" pedig mutatja, hogy "nem ismeri ki magát az ideggyógyászatban és a pszichológiában, de ezt nem is lehet mindenkitől elvárni".

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Lehet viccelődni a dolgon, melyik suttyó, melyik nem, de a dolog nagyon komoly.
Magyarország nem lehet már sokáig az EU tagja.
Azon kellene inkább gondolkodni, mi lesz EU nélkül az országgal (pl. milyen jogállással fognak rendelkezni az EU-ban dolgozók, mit kezd magával az ország az EU adófizetőnek pénze nélkül stb).
És talán azon is - már ha valakit érdekel -, hogy mit lehetne azért tenni, hogy az ország az EU-ban maradhasson.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Szerintem ez nem fenyegetés, csak felhívta tisztelt "barátja" figyelmét, mi várható, ha elképzeléseit valóra váltja.
Természetesen megfontolandó , "mi a teendő" /ki is írt már korábban e tárgyban?/mert a kizárással ugrik a guba is, aminek nevezett nem örülne, mert kiderülne, Magyarország mire képes az EU nélkül.
Január
@Anna Mária: Igen, az lenne a természetes. Az ember vállaljon felelősséget a nyilatkozataiért is, főleg egy országvezető, de erre valahogy születni is kell. Annak azért belülről kell jönnie, hogy nem beszélek a nagyvilágba butaságokat, és az már a gyerekkorban is így van.
Lehet fantáziálni 4-5 éves korig, - nagyjából tudja már mindenki ekkorra, hogy mi az igazság, mi a hazugság, illetve mi tartozik a fantázia világába-, de utána már illik meggondolni, hogy mit is mond az ember gyereke.
Különösen, ha már régen vége a gyerekkornak.
Anna Mária
@Január: Ez a nagyranőtt bébike tényleg játszhatna valami terepasztalon, nem kellett volna ráengedni Magyarországra.
mariaberta
@Anna Mária: Nem kívánhatsz tőle lehetetlent./tegnap 19.48/
Csizmás Kond
@Mirabilis: lángeszű...hát ha csak erre futja a lángokból akkor az nem gyújt fel semmit...
kukac50
Ha kiléptetnek bennünket az unióból akkor az Magyarország azonnali csődjét hozná magával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.