Magyarországon eddig még nem vetődött fel, hogy visszaállítsák a halálbüntetést – mondta a legfőbb ügyész a PestiSrácok hírportálnak adott, hétfőn megjelent interjújában. Eközben az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker egy német lapnak azt mondta: ha Magyarország visszavezetné az intézkedést, nem lenne helye az EU-ban.

Polt Péter szerint a halálbüntetés újbóli bevezetése potenciálisan nem merült fel; most arról folyik a vita, hogy van-e létjogosultsága az erről folyó vitának.

Közölte, a halálbüntetés lehet vitatéma szakmai szempontból is, hogy hatékony vagy sem. A legfontosabb szakmai ellenérv, hogy nem küszöbölhető ki a tévedés következménye – fűzte hozzá.

A szintén támadott tényleges életfogytiglani büntetésről Polt Péter úgy fogalmazott: a büntetések automatikus felülvizsgálata megnyugtató garancia lehet az elítéltek számára, amit az Európai Unió sem kifogásolhat.

A legfőbb ügyészt az interjúban a V4-es országok – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – legfőbb ügyészeinek találkozójáról, a tervezett Európai Ügyészség felállításával kapcsolatban kiadott közös nyilatkozatról is kérdezték. Polt Péter a magyar szakemberek sikereként könyvelte el, hogy a dokumentumba bekerült az eddig még nem hivatalos magyar modell.

Emlékeztetett: az eredeti, 2013-as bizottsági javaslat egy központi jogosítványokkal rendelkező, centralizált európai ügyészségről szólt. A következő, a görög elnökség idején született javaslat modelljében a döntés már jobban megoszlik, míg a – nem hivatalos – magyar "hálózati modell" abszolút decentralizált megoldást jelent.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
Polt szerint még nem vetődött fel, hogy visszaállítsák a halálbüntetést ... persze hogy nem , de a trafikos fiatal lány miatt kellet valami ami eltereli a figyelmet a töketlen túl lihegett baromságról , nehogy belássanak a trafikba . 900 rablás amiből több sérüléssel járt és egy halál ! :-((
Anna Mária
@nemkati: Ez semmi más, mint kommunikációs megvezetés.
Orbán arra tartja a Finkelstein nevű amerikai tanácsadót, hogy az ötleteket adjon, miként tudja elterelni a magyarok figyelmét a nagy disznóságairól, most pl. Questor-ügy stb.
nemkati
@Anna Mária: @Senara: Az elterelés nyilvánvaló, de én a hivatalos magyarázatra lennék kíváncsi. Nem arra, hogy a trafikos lány meggyilkolása miatt, hiszen az már megtörtént. Hanem hogy a jövőre nézve mi a célja ennek a vitának?
Anna Mária
@nemkati: Tőlem biztos nem fogsz hivatalos magyarázatot kapni, én nem vagyok a kormány által felhatalmazva. :)))
A hivatalos magyarázat az, amit Polt, a Girnyó, az Orbán meg a nemtudomki mond.
Senara
@nemkati: Itt már nem vitáznak , magyaráznak , nekünk az EU nak . Lecseng és majd találnak mást gumicsontnak .
Dr. Felipe
Jó reggelt polpot elvtárs!

Már hogyne vetődött volna fel mikor g vicctor kommunista spicli elvtárs a halálbüntetéssel kampányol már hetek óta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.