Míg Magyarországon egyre nagyobb szigor veszi körül a kereskedelmet, Romániában drasztikus áfacsökkentésre vonatkozó törvényt vezettek be. Ez még vonzóbbá teheti a határon túli vásárlást a magyaroknak – írta a hvg.hu.

Június 1-jétől minden élelmiszer áfája 24-ről 9 százalékra csökkent. Az alacsony áfakulcs eddig csak a kenyérre vonatkozott, de a román parlament úgy döntött, kiterjeszti azt, sőt, a tervek szerint januártól minden termék áfáját levihetik 20 százalékra. Előre láthatóan körülbelül 10 százalékkal lesznek olcsóbbak az élelmiszerek az aktuális intézkedéstől.

Románia már korábban meglátta a piaci lehetőséget a magyar vasárnapi boltbezárásokban, Debrecent például elárasztották a nagyváradi Carrefour üzlet szórólapjai.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
A házamtól 50 km a szegedi Auchan és centire ugyanennyi az aradi Cora. Húsért, sörért eddig is oda jártam. Azt hiszem, ha átadják egy hónap múlva az autópályát Szegedet el fogom felejteni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Egy újabb nagyszerű, gazdaság élénkítő lépés. Kár, hogy mi ehhez is hülyék vagyunk. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy még a korrupt Romániában is több korrupt politikus és haver van jelenleg is börtönben.
Desischado
orbán a románoknak segít, nem M?agyarországnak? A bolt bezárások máris éreztetik a hatásukat! De a kdnp meg a fidesz csak a saját hasznát nézi, hogy fulladnának meg!
Lepényleső
Körbe a határ mentén 20-30 km-es sávban megint jó,hogy kivisszük a vásárlóerőt.
Ez egyszer már lezajlott Ausztria dicsőségére,ez nem ezeréves történelem.
reseva
A románoknak minden jel szerint több eszük van.
Dr. Felipe
"Június 1-jétől minden élelmiszer áfája 24-ről 9 százalékra csökkent."

Az IMF rabigájában sínylődő románok mit nem merészelnek. Leviszik az ÁFÁt, a stadionjaik meg összedőlnek.
kukac50
Orbán és bandája hatástanulmányok nélkül a hasukra csapva döntenek, csak azért,hogy a kormányhoz kapcsolódó korrupcióról eltereljék a figyelmet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.