Áder János szerint a politikai menekülteket be kell fogadni, azokat viszont, akik csak gazdasági okokból, a jobb megélhetés reményében szeretnének Európába jönni, inkább Európán kívül, a szülőföldjükön kell tartani.

A köztársasági elnök csütörtökön olaszországi és szlovéniai első világháborús emlékhelyeket keresett fel. E látogatás alkalmával egy újságírói kérdésre elmondta: Magyarország – Olaszország mellett – az illegális bevándorlás által az egyik legsúlyosabban érintett ország.

Tavaly év végén még kétezren kértek menedékjogot Magyarországon, ez a szám az idén már meghaladta az 50 ezret – közölte. Hozzátette: ha ez így folytatódik, ez az adat az év végére akár 100 ezer is lehet.

Áder János hangsúlyozta, hogy Magyarország álláspontja e kérdésben világos: a politikai menekülteket, a politikai okokból menedékjogot kérőket be kell fogadni, "azokat azonban, akik csak gazdasági okokból, csak a jobb megélhetés reményében szeretnének Európába jönni, azokat inkább Európán kívül, a szülőföldjükön kell tartani".

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Fel sem merült, hogy máshova is beállhatna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
A fideszesek agyát a mai napig nyereg alatt puhítják!
eszegfu
@Freewolf: 7:42 Nem birom megállni szó nélkül... mit fejez ki? a nemzet egységét? ami nincs?!
Ha ugy nézem még kettőnk között sincs "egység", vagyis egyetértés, akkor mitől egységes a nemzet?!
Freewolf
@eszegfu: Egy egészséges társadalomban van egy társadalmi minimum, ami itt hiányzik. Szellemi kútmérgezőink mindent megtesznek, hogy ne is legyen. Pl mondjuk a bevándorlás. Lesz pl, népszavazás és a többség akaratát tudomásul kéne venni. Ezek a kútmérgezők viszont nem ismerik el a vereséget és uszítanak ezerrel. Most is ez van! El nem ismerik, hogy Orbán a támogatottabb!
eszegfu
@Freewolf: 12:45 Lehet, hogy én is egy "mérgezett egér" vagyok...Ettől függetlenül, ha valami igaz, akkor én elismerem! Ha -- a pontos számokat nem tudom -- O.V. támogatottsága 1,5 mill. ember, ami a 8 mill. felnőtt lakosságnak mégsem a többsége! Erre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy "egységes a nemzet"! Viszont, ha azt nézem, hogy egy reprezentativ felmérés alapján O.V 43, Vona 36, Gyurcsány meg 22 pontot kapott, akkor valóban ő a legnépszerübb... de ez még mindig nem mutatja az egységet.
stirliitz
Mivel közéjük tartozik, erősen csodálkoztam volna, ha nem így történik. Ettől függetlenül igaza van.
keresztapa
Szerencsétlen világpolgárok a liberalizmus már kártékonyan hat az értelmetekre, csak arra vigyázni kell, hogy ne orvosi esetként kelljen megérnetek a bevándorlást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.