Aleksandar Vucic szerb miniszterelnököt szavai szerint meglepte és sokkolta a hír, hogy Magyarország négy méter magas kerítéssel zárná le a magyar-szerb határ 175 kilométer hosszú szakaszát, és kijelentette: Szerbia nem követi a magyar példát, "nem fog falakat emelni (…) és nem fog Auschwitzban élni".

A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) szerda esti híradójában a szerb kormányfő azt mondta, szerinte nem az a megoldás, hogy falakat emelnek.

A legtöbb illegális migráns Macedóniából (az uniós Görögországon keresztül) és az EU-tag Bulgáriából érkezik Szerbiába. Bulgária már felhúzott egy 240 kilométer hosszú kerítést a török határon, hogy távol tartsa az illegális bevándorlókat. "Nekünk is falakat kellene emelnünk a macedón és a bolgár határon? Mi nem fogunk falakat emelni. Ezt garantálom. Szerbia nem zárja be önmagát, Szerbia nem fog Auschwitzban élni" – fogalmazott a szerb kormányfő.

Hozzátette: nem érti, miről van szó, ezért beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel és az európai uniós vezetőkkel arról, hogyan akarják megoldani a menekültkérdést.

Vucic szerint Szerbia nem tehető felelőssé a migránsok miatt, akik a nyugat-balkáni országot csak tranzitútvonalnak használják. Ők nem akarnak Szerbiában maradni – szögezte le a szerb miniszterelnök. "Etetjük őket, vigyázunk rájuk. Mit várnak még tőlünk? Ők semmit sem akarnak a mi országunkban, és akkor még valaki falakat is emel felénk. Nem értem ezt a lépést, de hiszem azt, hogy logikus választ fogok kapni magyar kollégámtól" – hangoztatta a szerb kormányfő. Hozzáfűzte még, hogy a július elsejei budapesti magyar-szerb kormánycsúcson mindenképpen beszélni fog Orbán Viktorral erről az ügyről.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Nekünk is falakat kellene emelnünk a macedón és a bolgár határon? Mi nem fogunk falakat emelni. Ezt garantálom. Szerbia nem zárja be önmagát, Szerbia nem fog Auschwitzban élni"

Hát ennyi. Aztán még Szerbiára mondják hogy az már a Balkán. Hát a fene tudja hogy így van e.
Európa közepén is lehet balkáni országot csinálni, csak akarni kell. Lásd Magyarbajdzsán.

A birkák meg csak békésen legelnek a réten.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
@Mirabilis: Már rég háború folyik! Amióta ez a fenenagy jobb meg baloldal mesterségesen uszítva van egymás ellen. :-(
lópicigáspár
@Mirabilis: Annyira nem tökös legény. Hamarabb lesz egy puccs, akár katonai is.
lópicigáspár
@Mirabilis: Háát, ők kaptak már egyszer a NATO-tól, nem biztos, hogy meg mernék kockáztatni.
lópicigáspár
@Mirabilis: Talán Kecskemétig eljutnának, nem hinném, hogy annyira agyon lennének fegyverkezve a háború óta, ráadásul nagyon jönni akarnak az EU-ba, nem biztos, hogy okos döntés volna részükről a jövőt tekintve.Itt most inkább akin csattani fog az ostor az a Vajdaság, csak ezt észre kellene venni. Hol vannak most a mélymagyarok!? Mondjuk, az is lehet, hogy dicséret képpen soron kívül felvételt nyernének!
Dr. Felipe
Hát nem veszik el a szerbek munkáját? Ki hitte volna.
lópicigáspár
@Dr. Felipe: A szegedi Auchan parkolóban meg ki lesz írva óriásplakáton, hogy nem adjuk vissza az ÁFA-t! :-)
Dr. Felipe
"Nekünk is falakat kellene emelnünk a macedón és a bolgár határon? Mi nem fogunk falakat emelni. Ezt garantálom. Szerbia nem zárja be önmagát, Szerbia nem fog Auschwitzban élni"

Hát ennyi. Aztán még Szerbiára mondják hogy az már a Balkán. Hát a fene tudja hogy így van e.
Európa közepén is lehet balkáni országot csinálni, csak akarni kell. Lásd Magyarbajdzsán.

A birkák meg csak békésen legelnek a réten.
Propellerkomment
@Dr. Felipe: hagyja nyitva akkor a lakásajtót is a hülye barom. Okos gondolkodás.

Auschwitzba bezártak embereket, nem kizártak embereket onnan. Auschwitz nem a bent élők védelmét szolgálta, sötét állatok!
Dr. Felipe
@Propellerkomment: A szögesdrótra gondolt mikor Auschwitzot említette.

Mert lássuk be a szögesdrót már csak olyan hogy elválasztja az embereket. Van akit kizár és van akit bezár. Attól függ hogy melyik oldalán állsz a drótkerítésnek. A menekülteket kizárja, téged meg bezár. Ennyi.

Én személy szerint nem örülök ennek a kerítésnek mert ez nem csupán g vicctor kommunista spicli elvtárs szégyene lesz hanem az egész magyarságé.
nemkati
"hiszem azt, hogy logikus választ fogok kapni magyar kollégámtól"

Ez a Vucic már most falak között él, ha ennyit nem tud 0rbánról, hogy attól csak populista szlogeneket, vagy hazugságokat kaphat.
Dr. Felipe
@nemkati: Ja, vicctor meg a logika. Nem barátai egymásnak.
Mariner1
Tehát Vucic szerint a zsidók BEFELÉ akartak özönleni Auschwitzba?
Dr. Felipe
@Mariner1: Nem erre gondolt. Ha Szerbia körbe lenne kerítve szögesdróttal akkor úgy nézne ki mint egy nagy Auschwitz.
Mariner1
@Dr. Felipe: Marhaság. Auschwitz nem a szögesdróttól volt Auschwitz. Vagy minden telephely, laktanya, bármiféle elkerített terület (pl: Sziget-fesztivál) Auschwitz volna?
Dr. Felipe
@Mariner1: Mert a Sziget-fesztivált is szögesdróttal kerítik körbe? Ez nekem új. Auschwitz nem csak a szögesdróttól volt az ami de a szögesdróttól is.
Mariner1
@Dr. Felipe: Mellényomtam A like én vagyok.

Nem körbe, de vannak (voltak) olyan részei. És nem a Sziget az egyetlen példa. De azokról hallgatsz. A lényeg, hogy itt BE, ott meg KI!
Ilyen alapon a hajléktalanok beköltözhetnének a házadba. Vedd úgy, hogy kerítés a telekhatáron. Tehát sok-sok pici auschwitzocska minden bekerített családi ház, amelyikbe nem költözhetnek be eltartatásra hajléktalanok.
Vucic egy hülye.
varirmag
Szerbia az enged be akit akar ! Eddig "csak " átutaztak szerbián,mostantól ott is maradhatnak. Élvezzék a szerb vendégszeretetet.
Propellerkomment
@Dr. Felipe: Addig örülj idióta, amíg el vagy választva a szomáliai meg nigériai hordáktól!

TÉNYLEG MINDENKI HÜLYE?

NEM FOGJÁTOK FEL, MI VÁR RÁNK?
Dr. Felipe
@Propellerkomment: Agymosott jobber birka, kár hogy nem téged kerítenek körbe, olcsóbban megúsznánk. Nem kellene 170 km t körbekeríteni.
Az persze borsónyi agyadban meg sem fordul hogy a kerítés semmit nem old meg mert ott jönnek át rajta ahol nem akarnak.
Egyszerűbb lett volna a szerb és horvát kormánnyal közösen egy menekült tábort létesíteni de ezt az ilyen primitív embereknek hiába magyarázom. Menj vissza legelni primitív birka.
kicsoda az igazság
@Mariner1: Vucic nem hülye, csak érzékeli, hogy ez a helyzet eléggé irracionális.

Ha egy ilyen kerítést rögtön Észak- Irak,-Szíria, Ísis köré húznának, sikerrel zárnák össze az elnyomottakat a kínzóikkal. Menekültek persze nem csak onnan jönnek.

Erről a menekült-bevándorló problémáról Jónás próféta könyvében leírt történet jut az eszembe: A próféta miatt a tengeren kerekedett nagy vihar miatt: "Megfélemlének azért a hajósok és kiáltottak ,kiki az ő istenéhez., és a hajóban lévő holmit a tengerbe hányák, hogy könnyítsenek magukon. Jónás pedig leméne a hajó aljába és lefeküdt és elaludt.
De hozzáméne a kormányos mester, és mondá neki : Mi lelt te nagy alvó?, Kelj fel, kiálts a te Istenedhez, hátha gondol velünk, az Isten és nem veszünk el!"( Jónás könyve, 1.,-5-6.)

Ha valaki csak annyit vesz le a történetből, hogy ideje felébredni, már akkor is megérte ide idézni.

Azt véltem, hogy a Jobbik, legfeljebb 2018.-tól kormányozhat, de most úgy érzem , mintha már elkezdték volna.

Mellékesen jegyezném meg, hogy Izraelnek az öngyílkos merénylők távoltartása éredekében emelt kerítésével a Jobbiknak minden baja volt.

Természetesen annak vagyok a híve, hogy a migránsok valahogy a hatóságok által ellenőrzött módon mozoghassanak Magyarországon. De nem szabadna embereket ok nélkül lehetetlen helyzetbe hozni, pláne megalázni, érzékeltetni velük, mi nem vagyunk szolidárisak velük., stb...
Mariner1
@kicsoda az igazság: Ezek nem menekültek. A menekült valami elől menekül és megáll ott, ahol már nincs veszély. Ezek szutykok, akik több határon át a jólétbe akarnak jönni. Ráerőszakolni magukat és idegen kultúrájukat a kiszemelt eltartó népre. BOTOT NEKIK!!!
Knapp75
@Mariner1: Igen, te nagyon ostoba, 56-ban is megállt minden magyar Bécsben, mert egy menekült egyből ott marad, ahol biztonság van és nem foglalkozik vele, hogy hol élhetne jobban vagy nem akar esetleg a honfitársai, a rokonai közelében élni...

Nem tudom, melyik menekült milyen ember, de te biztosan szutyok vagy!
Dr. Felipe
@Mariner1: Hát elég nyakatekert egy érvelés. Ugye mennyivel egyszerűbb lenne ha a zsidókat is bele lehetne keverni a történetbe, de hát most nem játszanak szerepet.

Szerintem a legtöbb ember megértette hogy mit mondott Vucic. Aki meg nem, az meg hülyén fog meghalni. Ennyi.
Anna Mária
@Mariner1: A botot hamarabb meg fogod kapni te is, meg a mocskos pártod, mint ahogy gondolnád.
aborisz
Szerbia tömeg sírok hazája ! Miről beszélnek ezek!
Mariner1
@Knapp75: Te nagyon hülye! '56-ban itt szabadságharc volt. Nem kis részben a Nyugat biztatására, és támogatásának ígéretére. De a legfontosabb, hogy a menekültek befogadására volt fogadókészség!
Ennek az idetóduló csőcseléknek a nagy része háborúmentes országból gazdasági okokból jön. Semmibe vesz mindenféle szokást, szabályt, törvényt. Csótányként rohanjnák és törik fel a kamionokat, rabolnak a határ menti tanyákról.
Mariner1
@Dr. Felipe: Szánalmas vagy! És ne zsidózz!
Knapp75
@Mariner1: Nyomi! Én ezt az állításodat cáfoltam az 56-os példával:
" A menekült valami elől menekül és megáll ott, ahol már nincs veszély."

Ez baromság, hiába ragozod.
A magyaroknak sem csak az volt a lényeg, hogy a határ túloldalán legyenek.
(persze lehet, hogy neked elég lett volna)

Hja, a nyugat biztatására és támogatásának ígéretére is hozhatnál példát 56-ból!
Az, hogy szemrehányást teszünk az USÁ-nak és Nyugat-Európának a segítség elmaradása miatt, az nem jelenti, hogy hitegettek volna bármivel is.
Anna Mária
@Knapp75: A nyugat nem ígért semmit 1956-ban, az ígéret és a cserbenhagyás meséje az állandóan szegény, szerencsétlen Magyarország folklórjába tartozik. Baromi unalmas.
Mariner1
@Knapp75: Nem cáfoltál semmit. Az '56-osok is megálltak Ausztriában. (Leszámítva azt a keveset, akik egyből már kint élő rokonokhoz, baráttokhoz tudtak menni.) Onnan mentek tovább a befogadó országokba.

1956-ban az Amerika Hangja és a Szabad Európa rádió buzdító adásai alapján minden alapunk megvolt arra a bizodalonra, hogy a Nyugat az USA-val az élen segítségükre siet. Ma már persze tudható, hogy ez esze ágában sem volt. De legalább annyi tisztesség volt bennük, hogy a véres megtorlás elől menekülőket befogadták. Összesen mintegy negyedmilliót, akikből az idegenek honosításától még ma is elzárkózó Svájc töb mint tinegyezernek(!!!) adott otthont. A későbbi elnök Nixon alelnöki tisztében Bécsbe utazott, hogy ott irányítsa az amerikai segítséget.
Ezek a szutykok semmilyen szabadságharcban nem véreztek (igen kevés kivéllel mindenféle harctól mentes helyről jönnek), százerres nagyságrendben tódulnak ingyenélni.
Az arányok pedig döbbenetesek. Negyedmillió szovjet tankok elé biztatott-hitegetett azonos kultúrkörű '56-os magyar a nagyjából háromszázmilliós gazdag és Nyugathoz : nagyjából ugyanannyi jöttment idegen kultúrájú, primitív kamionfeltörős éhenkórász a tíznilliós leszegényített Magyarországhoz.

John Foster Dulles külügyminiszter a pesti harcok idején, de még a szuezi válság kirobbanása előtt a dallasi Világpolitikai Tanács előtt nyilvánosan kifejtette, hogy a harcoló magyarok „bennünk igaz és odaadó barátra lelnek, aki osztozik vágyaikban. Tudniuk kell, hogy számíthatnak javainkra, amelyek segítenek átvészelni a gazdasági átalakulás éveit. […] Legfőbb vágyunk, hogy ezek a népek, […] visszakaphassák szuverén jogaikat és szabadon választhassák meg kormányaikat.”
Vagyis úgy állt ki a magyarok mellett, hogy egy szóval sem utalt katonai segítségre: a vágyakban és költségekben kívánt osztozni, nem pedig a véráldozatban, máshogy mondva – ellentétben a Mária Teréziának adott egykori magyar felajánlással – „zabot” ígért, de „életet és vért” nem.

Tehát igaz,...
Mariner1
AZ ELŐZŐ FOLYTATÁSA:

Tehát igaz, hogy a Nyugat a szó szoros értelmében HÍVATALOSAN nem ígért katonai segítséget. DE:...!!!www.rev.hu/portal/page/portal/rev/tanulmanyok/1956/bcs2ma

"...Ebben a tekintetben a legélesebb kritika természetesen az Egyesült Államok ellen irányul, hiszen az Eisenhower-kormányzat 1953 és 1956 között folytatott un. felszabadítási propagandája valóban nagy mértékben hozzájárult annak a kelet-európai tévképzetnek a kialakulásához, hogy Amerika csak a kedvező alkalomra vár, s ha az bekövetkezik, mindent megtesz, akár fegyveres segítség formájában is, hogy a második viágháború után a szovjet birodalomhoz csatolt kelet-európai népek visszanyerjék függetlenségüket..."

De ez már másik téma. Az viszont nagyon is ide tartozik, hogy mindenféle más segítséget felajánlottak. Ezt a menekültek befogadásával betartották.

Mi nem ígértünk ezeknek a primitív, ideg kultúrájú szutykoknak semmit!!! Azt megkaphatják!
Anna Mária
@Mariner1: Elmebeteg jobbikos propagandát nyomatsz - botot érdemelsz érte, pontosan azt, amit a menekülőknek kívánsz.
Szégyellheted magad a pártoddal együtt.
Knapp75
@Mariner1: Te vezérszutyok, és a mostani menekülteknek/bevándorlóknak nem szabad tovább menniük a rokonaik után?
Itt van pár tízezer magyar, aki cáfol téged:
www.transindex.ro/images/__leo/cikkek/cikkek_38325.pdf

Ők biztos nem érezték magukat biztonságban Ausztriában, ugye?

Ööö... Ha 56-ban negyedmillióan szálltak volna szembe az orosz tankokkal, akkor más lett volna a végeredmény.

Egyébként az a "vicces", hogy 56 körül Jugoszlávia felé is több tízezer magyar menekült az országból. Milyen hasznos lett volna akkor is egy ilyen határzár...

Mondjuk érdekes statisztika lenne, ha összeadogatnánk a jelenlegi közel félmillió magyar kivándorlót/vendégmunkást azzal, amit a történelmünk során megtermeltünk!
56-ot megelőzően már 1870 és 1913 között is megpattant közel 2 millió magyar állampolgár az országból (igaz, csak a negyedük volt magyar nemzetiségű), mert annyira jó volt a Trianon előtti Magyarországon élni. :)
Knapp75
@Mariner1: Nagyon csúnya dolgokat állítasz az 56-os menekültekről!

"Az '56-osok is megálltak Ausztriában. (Leszámítva azt a keveset, akik egyből már kint élő rokonokhoz, baráttokhoz tudtak menni.) Onnan mentek tovább a befogadó országokba."

"Ezek nem menekültek. A menekült valami elől menekül és megáll ott, ahol már nincs veszély. Ezek szutykok, akik több határon át a jólétbe akarnak jönni. Ráerőszakolni magukat és idegen kultúrájukat a kiszemelt eltartó népre. BOTOT NEKIK!!!"
Mariner1
@Anna Mária: Eddig erre nem gondoltam, de most hogy egy ilyen okos ember mondja mint amilyen te vagy, azt fogom tenni. Becsület szavamra! :-)))
Anna Mária
@Mariner1: Egy jobbikosnak becsületszava? Na ne röhögtess!
Mariner1
@Knapp75: @Anna Mária: Nem tudjátok VÉLETLENÜL hogy Izrael hányat fogadott be? :-)))
Mariner1
@Anna Mária: Nem foglak. Becsület szavamra!
levi
Az a bajuk , hogy a fal miatt nem tudják átküldeni a menekülteket hozzánk.
Anna Mária
@Mariner1: Izrael miről jut eszedbe állandóan? Csak nem a pártod cukikampányának része Izrael folyamatos emlegetése?
Mariner1
@levi: Evidens. Plusz benyalnak Brüsszelnek buksisimiért.
Anna Mária
@Mariner1: Rólam miért jut eszedbe Izrael?
Igaz, hogy három állampolgárságom van, de izraeli nincs közötte.
Szóval?
levi
Meg amúgy is: Franciaország lezárta a határokat, Svájc is, Bulgária is...mégis mindenki minket baszogat, hogy lezártunk egy olyan határt ami nem is úniós tagállammal kapcsol össze.
Anna Mária
@Mariner1: Na látod. De azt nem tudod megmondani, hogy rólam miért jut eszedbe Izrael.
Nyilván nem rólam jut eszedbe, hanem a pártod parancsát követed: Izraelt kell emlegetnetek lépten-nyomon. Elég nevetséges program, ami azt illeti.
Knapp75
@levi: Nem a határzárral van az igazi gond, hanem a fejekben lévő korlátokkal.
Azt nehezebb lebontani.
levi
@Knapp75: Gyönyörű válasz a nagy semmire.
levi
@Anna Mária: Nebazz komcsika, 3 állampolgárság? Nem is csodálkozom már ezen...
Anna Mária
@levi: Nincs abban semmi különös. Ha az ember sokat él és dolgozik külföldön, akkor megkaphatja bármely ország állampolgárságát.
Komcsikázd a haverjaidat egyébként, én nem tartozom közéjük.
Mariner1
Te Maris! nem érnéd be kettővel? Sok ám az a három!

Nem pártutasítás, hanem a hozzászólásaid juttatják eszembe.
Mariner1
@levi: Ne mondd meg neki, hogy magyar csak kettő lehet! :-)))
levi
@Anna Mária: és mégis az általad megvetett és gyűlölt nácimagyarországon élsz...miért? Értem én, hogy nincs már Szovjetúnió, de oroszország azért még vár rád...
Mariner1
SZóval: Ne mondd meg neki, hogy csak kettő lehet!
Freewolf
Szerbia nagy gondba lesz, ha beengedi a csürhét és az nem tud tovább vándorolni! Majd építenek kerítést ők is, mint a Bulgárok!
Anna Mária
@levi: Összekavarodtál, szerintem fogalmad sincs, mire is akarsz kilyukadni Oroszországgal.
Mariner1
@Anna Mária: Namááá! Léci, lécci, léccciiiii! melyik az háróóóóóóm???
Anna Mária
@Mariner1: Nyugodj meg, nem fogod megtudni.
Mariner1
@Anna Mária: Persze hogy nem! Mivel max . kettő lehet. :-)))
Ösmét beigazolódott, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Nem lehet csak kettő.
Ennyit az eddigi és a jövőbeli állításaidról. hazug és hiteltelen magyarul író, de idegenül érző kommentügynök vagy. Te is.
Anna Mária
@Mariner1: Egy frászt. Nem ismered te ki magad a különböző állampolgársági törvényekben. De hát egy jobbikos nagyon jól megvan ismeretek nélkül is.
Uszítani tudás nélkül is lehet, bárki ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.