A határok őrizete tagállami felelősség, és a tagállamoknak kell eldönteniük, hogy ehhez milyen intézkedéseket tartanak szükségesnek, de az uniós és a nemzetközi jogot, így az érkezők emberi jogait is tiszteletben kell tartani – hangsúlyozta az Európai Bizottság illetékes szóvivője arra a szerdai bejelentésre reagálva, hogy Magyarország kerítést épít a magyar-szerb határon.

Az emberi jogok mellett Natasha Bertaud külön kiemelte annak az elvnek a tiszteletben tartását, hogy senkit sem szabad olyan országba visszatoloncolni, ahol élete, testi épsége nincs biztonságban.

A migrációs ügyekért felelős szóvivő emellett annyit mondott, hogy a bizottság nem a kerítések alkalmazását tartja a legjobb megoldásnak, inkább más intézkedéseket javasol, de ezeket nem részletezte.

"Csak nemrég bontottuk le a falakat Európában, nem kellene ismét felhúzni őket" – mondta Bertaud.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán jelentette be, a kormány arról döntött, hogy a magyar-szerb határ 175 kilométeres szakaszán négy méter magas kerítést kell építeni, az intézkedést Pintér Sándor belügyminiszternek jövő szerdáig kell előkészítenie.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kisangyalom13
Nagyon egyszerű a megoldás, szolnikkel az éberkereskedőknek minden országba, hogy Brüsszelbe kell vinni a menekülteket, mivel nincs semmi papírjuk, és ott tártkarokkal várják őket!!
Anna Mária
@kisangyalom13: Egy piciny magyar helyesírást nem tudnál alkalmazni?
Anna Mária
@nena: Félreérted, Brüsszel nem egyezett bele, de nem is az a dolga.
kisangyalom13
Szegedi Polgármester Bótka László 2015-06-18-án azt nyilatkozta, hogy nincsenek Szegeden menekültek, az iroazstaltól nem láthata! Nem tudja meg különböztetni a kukásokat a menekültektől!
Milyen polgármester Botka László? Remélem az ő lakásán is kopogtatnak éjszaka a menekültek?
Desischado
Brüsszel elegánsan sumákol, és nem tesz semmit sem, akárcsak az Alapjövedelemnél.
Anna Mária
@Desischado: Brüsszel nem sumákol, hanem az EU törvényei értelmében véleményt mond.
Ennyi a dolga, nem több.
Desischado
@Anna Mária: Akkor sem csinál semmit sem, amikor megtehetné!
mate03
@kisangyalom13: ! Összetehetitek a kezeiteket,hogy olyan polgármesteretek van mint Botka László! A világ válság idején sem adósította el a várost,mint a hőn szeretett Lázár Jánosod! Egyébként,sajnálom a Magyar tanárodat! Szegény helyetted is szégyelli magát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.