Mostanra nagyjából minden nagy külföldi lap írt a magyar kerítésről. A New York Times szerint populista miniszterelnökünk tervei szembemennek az unió nyitott határokról szóló alapelveivel.

A Daily Telegraph, a La Republica, a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a Reuter és a BBC után a New York Times is beállt a kerítést kritizálók sorába. Az amerikai lap összefoglalja az eddig történteket, az Eurostat adatai alapján ír a bevándorlók számának megnövekedéséről és idézi többek között a szerb miniszterelnököt, aki nem szeretne Auschwitzban élni.

A Times írása azt boncolgatta, a szerb-magyar határra emelt kerítés ötlete elérte Európa ingerküszöbét, ahol vita dúl arról, hogy hogyan kezeljék a bevándorlás kérdését, és ahol a migránsok áradata több országban a szélsőjobboldal malmára hajtja a vizet. Például nő a radikális pártok népszerűsége Nagy-Britanniában, Franciaországban és Görögországban is.

Az ötlet, hogy egy exkommunista ország, ami saját maga is a vasfüggöny túloldalán rekedt egykor, kiverte a biztosítékot a Egyesült Nemzetek menekültügyi főbizottságánál és az EU-nál is.

Alig, hogy ledöntöttük a falakat Európában, nem kéne őket újraépítenünk

– nyilatkozta Natasha Bertaud az Európai Bizottság szóvivője.

Cevlilia Wikström liberális EP-képviselő pedig Twitteren osztotta meg véleményét, miszerint Orbán mini-Oroszországot csinál Magyarországból.

A lap úgy véli, nem lehet tudni, hogy a populista miniszterelnök, Orbán Viktor, akit Brüsszel azzal vádol, hogy tekintélyelvű taktikákat alkalmaz, meghátrál-e az európai kritikák hallatán.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
@jancsipapa: A mexikói határon nem háború ellen menekülők igyekeznek átjutni.
Óriási különbség.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Miért nem várta meg Orbán a nemzeti konzultáció eredményét? Kamu volt a konzultáció!
Sok pénzt elherdáltak a semmiért!
JAJMÁR
@varirmag: 12:36 Te szétnéztél a hazánkban? (...nem örülök, de közös a hazánk) Megkérdezted a határ mentén élőket?
Ha jól emlékszem valamelyik szócső azt állította, hogy kb. 50ezer ember nyújtott be menekültkérelmet, vagyis ennyi ember ment át az országon ezen a tavaszon.
A mesterségesen felfújt hisztéria miatt is, és főleg ezért, szerinted nem harsogta volna minden média, ha bűncselekményt követ el egy is?
Mégis, ijsztegetve van a nép, - és vannak azok a magyar érzelmű buta honfitársaim akik elhiszik - hogy félni kell tőlük, majd megerőszakolják a nőket, meg csak az Isten tudja még, miket nem csinálnak... pl. olyan ijesztő, ahogy mennek, meg ülnek...
az meg ízlés dolga, kinek kitől lesz hányingere!
JAJMÁR
Megfogadom egyébként varirmag tanácsát, és szót ejtek honfitársaimért: kérlek benneteket, ne essetek végletekbe, csak reálisan...
- milyen problémát old meg egy kerítés, -tökmindegy, lehet fal is-, amit 2 ország közé rengeteg milliárdért felhúznak, és milyeneket generál... megéri-e? Nem a kormánynak, hanem nekünk! Az országnak megéri-e, szembemenni a fél világgal, miközben a probléma amit ki akarunk iktatni, itt marad?
- Nem tartozunk-e felelősséggel a fiatalok felé, akikre majd ezt az országot hagyjuk, kerítéssel, elszigeteltséggel, konfliktusokkal, gyűlölettel terhelten, lecsupaszítva?
- Nincs-e nagyon sok megoldásra váró gond, probléma, amivel jóval többet tehetnénk saját életünkért, mint ez a menekültügy? Azért van a kormány, hogy megoldja, a határt őrizze... nem kell hozzá kerítés, csak okos, felelős vezetők!
- Vannak viszont dolgok, amiről nem ártana konzultáció, de inkább népszavazás.
Szóval, ébresztő emberek!
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"milyen problémát old meg egy kerítés, -tökmindegy, lehet fal is-, amit 2 ország közé rengeteg milliárdért felhúznak, és milyeneket generál... megéri-e? Nem a kormánynak, hanem nekünk! "

Teljesül a jobbik 2006 óta dédelgetett álma:
- Multik kifelé az országból,
- EU-ból kilépés,
- vasfüggönnyel körbezárva és ÖNELLÁTÓ Magyarország, sőt, még etetni fogjuk az orosz népet.

Írod:
"Az országnak megéri-e, szembemenni a fél világgal, miközben a probléma amit ki akarunk iktatni, itt marad?"

Látod, a sötétségre-, középkori állapotokra szavazóknak ez kell, ezt kívánják.
JAJMÁR
@F_Viktor: 15:08 Hát, ha ez teljesül, akkor felébrednek, de nagyon!
Mo. lesz Európa szégyellnivaló nyomortelepe!
(De annak örülnek majd a többi államok, hogy legalább körbezártuk önmagunkat, így a látvány nem zavarja őket.)
verőce21
Kanada 5-10 ezer európai, főleg roma menekült miatt "dobta" be a törülközőt. Gondolom az egyértelmű, hogy a kelet európai kivándorlóknak a "szocializáltsági" szintje egy kicsivel jobb mint az afganisztáni vagy belső afrikai menekültnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.