A magyar határzárral foglalkozott a The Guardian riportja, melynek kapcsán megkérdeztek szír menekülteket is, hogy ez mennyire fogja őket megakadályozni az illegális határátlépésben. Mint kiderült, semennyire – árulta el az a háború elől elmenekülő szír csoport, akikhez az újság riportere szegődött.

A menekültek szerint a görög-makedón szakaszon átkelni nagyon könnyű volt, de a magyar határon nehéz lesz. A felvetésre, hogy mi történik akkor, ha a kerítés majd megépül, egyikük - Mohamed Hussein, aki már nem először próbál átjutni a határon – azt mondta:

Szíriaiak vagyunk. Bármit meg tudunk oldani. Mi alkottuk meg az első írott nyelvet, szóval át tudunk jutni a falon. Ha áramot vezetnek bele, akkor felveszünk egy kesztyűt és átvágjuk a drótot.

Hussein azt is hozzátette: a magyarok így nem fogják megoldani a migráció kérdését. Ahhoz a valódi problémával kéne foglalkozni és megszabadulni az ISIS-től és Basár al-Aszadtól.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Még itt sincsenek ,de már fenyegetőznek . Aztán majd követelik a lakást ,a pénzt ,orvosi ellátást , mecseteket csadort és a nők " körülmetélését"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@Freewolf: Az is kemény, hogy most bukkannak elő, amikor helyzet van, azok a megállapodások pl. Dublini, amelyek tudatában(bár szerintem a libsi kormány, le se ...-ta annak idelyén, amikor az EU-ba beléptünk, csak jöjjön a pénz) lehettek. A közembernek, fogalma sincs(bár szerintem, most nyílik már a szeme, egyeseknek) hogy milyen jól felépített diktatúra az EU. Addig volt ez mese szép dolog, amíg az emberek eltátották a szájukat, egy új játszótér, vagy buszmegállók avatásakor. Pár éve, egy polgármester nagyon megharagudott rám, amikor azt mondtam neki, hogy mindenre ad az EU pénzt a falvaknak, ami külsőség és választást lehet vele nyerni, viszont sem munkahelyet, sem magasabb fizetést nem ad. Arra meg méginkább ki akadnak, amikor azt említem, hogy a Magyar állam, egy fillérrel sem járul hozzá még ezekhez a látszat dolgokhoz sem, csak a külföld. Persze, mert Magyarország az intézményeivel, mutyijaival, minden létező adó pénzt képes elszórni, ellopni.
36
@F_Viktor: Egyet értek veled, a sok eljátszott lehetőséggel kapcsolatban. Az is igaz, hogy "nincs az a szénás szekér, amire ne férne még több". Élnek is vele. Ez a menkült cirkusz sem lenne, ha a Schengeni határt, úgy őrizték, őriznék ahogy azt kell. De hát, amíg szép és jó minden, addig a fene sem foglalkozott vele.:(
F_Viktor
@36: Írod:
"Az is kemény, hogy most bukkannak elő, amikor helyzet van, azok a megállapodások pl. Dublini, amelyek tudatában(bár szerintem a libsi kormány, le se ...-ta annak idelyén, amikor az EU-ba beléptünk, csak jöjjön a pénz) lehettek."

Nem ez a kemény, hanem az, hogy az a magyar állampolgár, aki napi szinten politizál különböző internetes fórumokon, sőt, olyan, magát szakembernek hazudó Echo TV szereplő, az EU Alapjogi Chartájával sincs tisztában, egyszer nem olvasta azt el, nem tanulmányozta!
Nem ismeritek az EU alapelveit, alapértékeit! Ez nagy baj, ezért írtok hülyeségeket, ezért nem vagytok vitaképesek.

Bocsi, hogy neked írtam, neked címeztem, ezzel nem a személyeskedés a célom, akinek nem inge az nem veszi magára.
politics222
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@politics222: Az őrült gondolataidat ne tedd közzé. Ez ocsmány uszítás!
F_Viktor
@politics222: Fana(tasz)tikus az ötleted, valósítsd is meg!
Keresd meg Irénkét Röszkén, csatlakozz hozzá, kemény páros lennétek!
Garantálom a világhírnevet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.