Megkapta fia felügyeleti jogát és Tahitire költözhet vele az a válófélben lévő magyar nő, aki francia állampolgárságú férje miatt négy éve Francia Polinézia szigetén, Bora Borán rekedt.

Nyíri-Kovács Patrícia hétfőn a Facebookon közölte, hogy megkapta kisfia felügyeleti jogát és a csendes-óceáni Bora Boráról elköltözhet vele Tahitire. Azt írta, még nem térhetnek vissza Magyarországra, de "ez lesz a következő lépés".

A Fővárosi Főügyészség 2014. szeptember 19-én közölte, hogy az illetékes kerületi ügyészség a személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyben a magyar nő koreai származású, francia állampolgárságú férje ellen. A vádirat lényege szerint a vádlott és a magyar állampolgárságú sértett 2008 júniusában kötött házasságot, majd egy évvel később közös gyermekük született, házasságuk azonban megromlott, a férfi 2009 és 2011 között rendszeresen bántalmazta a nőt, több esetben a gyermekük szeme láttára.

Miután az asszony már a válást fontolgatta, a férfi 2011 őszén azzal az indokkal, hogy megkísérli rendbe hozni házasságukat, meggyőzte a feleségét, hogy a kisfiukkal együtt utazzanak pár hónapra Bora Borára. Ám a férfi ott is bántalmazta a nőt, majd elvette a gyermekkel közös magyar útlevelét, hogy megakadályozza a sértettet Francia Polinézia elhagyásában.

A Népszabadság május 29-én közölte, hogy a Kúria helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék jogerős döntését: Nyíri-Kovács Patríciának Bora Borán kell elválnia francia férjétől.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter június 2-án sajtótájékoztatón arról beszélt: emberileg és jogilag tartható és vállalható megoldásra van szükség az ügyben, és emberileg csak egy megoldás elfogadható, ha a gyermek hazatérését Magyarországra minél előbb engedélyezik a francia hatóságok. Elmondta, Nyíri-Kovács Patrícia francia férje bizonyítottan hamis papírokkal érte el a hatóságoknál, hogy a gyermeket tegyék egy kiutazásokat tiltó listára. Azt, hogy a papírok hamisak, a helyi hatóságok is elismerték, de fenntartják a kiutazási tilalmat a gyermek esetében – tette hozzá. A tárcavezető közölte: az ügyben Laurent Fabius francia külügyminiszterhez fordult, és ígéretet kapott a francia féltől, hogy június 22-én a Külügyi Tanács ülésekor közlik vele a megoldási lehetőségeket.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Megkerestem, hol van Bora-Bora...gondoltam majd kilopják onnan...Még szerencse, hogy a gúgli a barátom...na, onnan aztán nincs elosonás csak úgy... sem úszva, sem hajóval, sem repülővel... bizony ki kell várni a rendes elutazási engedélyt...
Macerás hely, azt meg kell hagyni.

Drukkolok a nőnek, és kisfiának, hogy mielőbb megpattanhassanak még a féltekéről is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.