A férj hozzájárulása szükséges még ahhoz, hogy a Bora Borán fogott magyar Nyíri-Kovács Patrícia és kisfia hazaköltözhessen – mondta a nő apja az MTI megkeresésére kedden.

Nyíri Iván közölte: óriási lépés a család életében, hogy a gyermeket az anyja kizárólagos felügyeletére bízták és lehetővé tették elköltözésüket a nyolcezer lelket számláló Bora Boráról a szigetek fővárosába, Papeetére; "ennek régen meg kellett volna történnie".

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egy korábbi bírósági döntés szerint a gyermek csak akkor hagyhatja el Francia Polinéziát, ha az erről szóló dokumentumot mindkét szülő aláírja.

Azért helyezték a hatéves kisfiút az anya kizárólagos felügyelete alá, mert a korábbiakban már mindkét fél bíróság előtt erősítette meg, hogy semmiképpen nem kívánja fenntartani a megosztott gyermekfelügyeletet – mondta a nő apja.

Hozzátette: lánya Tahiti szigetén kaphat munkát, egy angol nyelviskolában tanít már két hónapja minden második héten, ahol felajánlották neki a társigazgatói pozíciót is. A gyerek pedig ott járhat így megfelelő színvonalú iskolába.

Közölte: lányának a múlt pénteki bírósági végzéssel megadták a gyerekfelügyeleti jogot, de azt nem, hogy legalább szabadságra hazatérhessenek, vagy legalább Amerikáig mehessenek az ott élő rokonokhoz. Továbbá nem járult hozzá a bíróság a végleges hazaköltözéshez sem.

Nyíri Iván azt mondta, a gyermek mindenképpen az édesanyjával akart maradni. Hozzátette: lánya 2012 júniusa óta külön élt férjétől, heti váltásban felügyeltek a gyermekre, "aki minden alkalommal könyörög anyjának, hogy ne kelljen Soo Il Lee-hez mennie".

Nyíri-Kovács Patrícia hétfőn tudatta: megkapta fia felügyeleti jogát, és Tahitire költözik vele.

A Fővárosi Főügyészség 2014. szeptember 19-én közölte, hogy az illetékes kerületi ügyészség személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyben a magyar nő koreai származású, francia állampolgárságú férje ellen.

A vádiratban szereplő adatok szerint a vádlott és a magyar állampolgárságú sértett 2008 júniusában kötött házasságot, egy évvel később közös gyermekük született, házasságuk azonban már a terhesség alatt megromlott, a férfi – a feleség elmeneküléséig – folyamatosan, többször a gyermek előtt bántalmazta a nőt.

Miután az asszony már a itthoni ügyvédjeivel elhatározta a válás elindítását, a férfi 2011 őszén – azzal az indokkal, hogy mindenáron megkísérli rendbe hozni házasságukat – meggyőzte a feleségét arról, hogy a gyerek érdekében próbálják meg még egyszer, utoljára összetartani kapcsolatukat, és együtt utazzanak el rövid időre, nászútjuk helyszínére, Bora Borára. Ám a férfi ott is folytatta a bántalmazást, majd amikor az anya gyerekével haza akart utazni, elvette a gyermek magyar és francia útlevelét és az anya magyar úti okmányát, hogy semmiképpen ne hagyhassák el Francia Polinéziát. Majd azóta bizonyítottan hamis – és az ottani hatóságok által is visszavont – dokumentumokra alapozva ő indított válókeresetet a felesége ellen, bírósági végzéssel érve el azt, hogy a gyereket ott tartsák.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
egy elmebeteg férjjel nehéz lesz zöldágra vergődni.. ...az, hogy megvilágosodik, szinte reménytelen..
a gyerek meg nő, és kezdi megérteni, mi is folyik körülötte..
Fradigege
Kezd ez a sztori egyre fárasztóbb lenni. Nincs a nőnek valamilyen nagyobb termetű férfi rokona, barátja, ismerőse? Ha a húgommal ilyen megtörténe, a mocskos sárgát ketté törném.
Levendula
Öregjeink szokták mondani: "Ki milyen virágot szakajt, olyat szagol"
Nem igaz, hogy házasság előtt nem lehet észrevenni bizonyos apró jelekből a jövendőbeli jellemét...
Fradigege
@Levendula: Japán üzlet ember, aki Bora Borán él. Melyik bugyi nem nedvesedne erre? Miből élnek? Dolgozik kint a nő valamit? Enni csak kell valamiből? Keveset tudunka háttérről. Túl rövid az élet, hogy erre energiát pazaroljunk.
Freewolf
Hol vannak a véres szájú jogvédők ilyenkor! Kiküldenék vagy ötvenet, aztán ha elfogytak a következő turnust! Mi csak nyernénk vele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.