A Bora Borán rekedt magyar nő férje azt állítja, soha sem emelt kezet sem a feleségére, sem a gyermekére, az asszony személyes haszonszerzés céljából "hamis történeteket gyártott", és családjával együtt eltorzította az ügyet, hogy örökre elválassza őt a gyermekétől.

A nő koreai származású, francia állampolgárságú férje, Soo-il Lee csütörtökön kiadott, jogi képviselője Janó Christopher által az MTI-hez is eljuttatott nyilatkozatában az olvasható: a férfi azért fordul a nyilvánossághoz, mert "a dolgok kezdenek irányíthatatlanná válni a médiában és a diplomáciában egyaránt", és harcol azért, hogy helyreállítsa becsületét.

A férfi felidézte: Nyíri-Kovács Patríciával 2008-ban házasodtak össze Párizsban, majd Tokióba költöztek. A fukusimai szerencsétlenség után, 2011-ben közösen döntöttek úgy, hogy Francia Polinézián telepednek le kétéves kisfiukkal.

Azt írta: Francia Polinézián a jövedelme alacsonyabb volt, mint azelőtt. Állítása szerint felesége gyakran kiabált, gyermekük előtt szidalmazva őt. A férfi 2012. április 23-án válókeresetet adott be. Az asszony ezután büntetőjogi feljelentést tett férje ellen "erkölcsi zaklatás", majd nemi erőszak vádjával, de a nyomozás után az államügyész ejtette a vádakat.

A nyilatkozat szerint 2012 júniusában a polgári ügyben eljáró francia családjogi bíró ideiglenes intézkedésként a gyerek állandó lakhelyéül Bora Borát jelölte ki, és elrendelte, hogy a fiú csak a másik szülő írásos beleegyezésével hagyhatja el a francia területet.

A férfi hazugságnak nevezte, hogy elvette volna felesége útlevelét, és azt írta, a nő szabadon utazhat be Francia Polinéziára és hagyhatja el annak területét.

A nyilatkozat azt tartalmazza: a férfit "olyan színben tüntetik fel, mint aki elrabolta Magyarországról a gyermekét, annak ellenére, hogy sohasem élt Magyarországon, és egy francia bírósági döntés értelmében a gyermek lakhelye Bora Bora".

A Fővárosi Főügyészség 2014. szeptember 19-én közölte, hogy az illetékes kerületi ügyészség személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyben a magyar nő koreai származású, francia állampolgárságú férje ellen.

Nyíri-Kovács Patrícia hétfőn tudatta: megkapta fia felügyeleti jogát, és Tahitire költözhet vele.

A nő apja, Nyíri Iván kedden az MTI-vel azt közölte: a férj hozzájárulása szükséges még ahhoz, hogy lánya és annak kisfia hazaköltözhessen. Közölte: lányának bírósági végzéssel megadták a gyerekfelügyeleti jogot, de azt nem, hogy legalább szabadságra hazatérhessenek, továbbá nem járult hozzá a bíróság a végleges hazaköltözéshez sem.

Eközben a Mandiner arról írt tegnap, utána jártak és a történet valójában nem igaz, a nő sosem volt fogoly, – például rabsága alatt utazgatott az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon – és azt az állítását sem támasztja alá semmi, hogy a férj fizikailag bántalmazta volna.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
@verum: Az apának viszont láthatási joga van, minden második héten, és nyilván szereti a gyerekét, részt akar venni a nevelésében, tehát nem járul hozzá, hogy az anya gyerekestül Magyarországra utazzon, hiszen nyilván nem fog visszatérni, ergo: az apa örökre elveszíti a fiát.

Egy gyereknek az apja ugyanolyan fontos, mint az anyja. Egy apának ugyanolyan fontos a gyereke, mint egy anyának.

Pénzről van itt szó, magas gyerektartást akar kizsarolni a csaj a szülei segítségével. Nem a gyerek a fontos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@verum: Eddig is elvitte, mindig visszavitte.
Hagyjuk tényleg, hogy egy anyának van csak joga egy gyerekhez, az apa egy fölösleges senki, csak fizessen.

Ami pedig a lényeg: egy gyereknek mindkét szülőjéhez joga van.

Hányinger egyébként, amit az öreg Nyíri művel.
Anna Mária
@verum: Olvastam már, ehh, az öreg Nyíri, a Pintér haverja nem nyughat, nem képes belenyugodni a bíróság döntésébe a gyerek lakhelyét illetően.
Undorító, amit csinál.
verum
@Anna Mária: - válaszoltam ott. És kezdelek a jelen véleményed alapján megítélni!
perfekt
Meggyőződésem,már az ügy kezdetétől--hogy valószínű "hamis a baba".Az ártatlanság vélelme jár mind két félnek--de a nő szerintem rafkós.A külügyminiszter pedig, máris megpróbálja népszerűsíteni magát azzal,hogy hazahozza őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.