Az azonos nemű pároknak jogukban áll az házasságot kötni bárhol az Egyesült Államok területén, a szövetségi tagállamok ezt nem tilthatják meg nekik – hirdette ki pénteken az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága.

A legmagasabb szintű amerikai bírói testület 5-4 arányban döntött a kérdésről.

A meleg és leszbikus párok egybekelése az 50-ből 36 államban, valamint Washingtonban, a szövetségi fővárosban eddig is legális volt.

A CNN hírtelevízió által pénteken ismertetett közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak 63 százaléka helyesli, 33 százaléka pedig ellenzi a meleg és leszbikus párok egybekelését.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postás
Még jó, hogy van köztünk egy óceán! :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ticsi
@nola: ezen formáját nem érzem annak.
nola
@Mirabilis: azzal, hogy az azonos neműek házasságát törvényesen engedélyezzük, még nem lesz több homoszexuális, mint eddig volt. mindig is voltak, mindig is lesznek. az állatvilágban ugyanúgy előfordul, mint embereknél. az emberiség nem a homoszexuális kapcsolatok vagy a gyermektelen hetero családok miatt fog kihalni. hiszen jelenleg is túlnépesedés fenyeget. de valószínűbb, hogy a föld tartalékainak kimerítése és környezeti katasztrófák sora hozza majd el az emberi faj pusztulását.
az pedig, hogy a sztárok miért béranyát fogadnak tökéletesen irreleváns a témát tekintve, de gondolom azért, mert van pénzük és meg tudják fizetni, ha mindenáron a saját genetikai állományukat szeretnék tovább örökíteni. de megjegyzem, még csak nem is minden sztárra igaz ez...
nola
@Ticsi: akkor ne haragudj, de te nem gondolkodsz egészségesen...
paolo006
Egyre betegebb lesz ez a világ. Pusztulásra van ítélve.
postás
A hivatkozott amerikai legfelsőbb bíróság más döntéseket is hozott az elmúlt napokban. A homoszexuális házassággal megegyező arányban, 5:4 arányú ítélettel alkotmányosnak nyilvánította a méreginjekcióval történő kivégzéseket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.