Medve sebesített meg hétfőn egy pásztort a székelyföldi Csíkdánfalva közelében – közölte a Székelyhon portál.

A portál közlése szerint az 53 éves pásztor könnyebb sérüléseket szerzett a medvével való küzdelem során; a karján, a vállán és a fején érték karmolások, harapások. Sérülései nem súlyosak, de a nap folyamán kórházi felügyelet alatt tartják Csíkszeredában.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a csíkdánfalvi pásztor már a negyedik, akire medve támadt az elmúlt hat hétben Hargita megyében.

Adrian-Jean Andrei, Hargita megye prefektusa a hírügynökségnek elmondta, személyesen fordult a környezetvédelmi minisztériumhoz, hogy engedélyt kérjen néhány veszélyes egyed befogására és elszállítására. Megjegyezte, hogy az engedélyezés hosszú folyamat, és a gombák és az erdei gyümölcsök begyűjtésének a szezonjában egyre több ember van kitéve medvetámadás veszélyének. A prefektus a medvék élőhelyeinek elkerülését javasolta.

A május elején végzett becslés szerint a székelyföldi Hargita megye erdőiben mintegy 800-1000 medve él, számuk 30-40 egyeddel nőtt az elmúlt évben. A medvék elsősorban a legelő állatokat veszélyeztetik. A Hargita megyei környezetvédelmi ügynökség statisztikája szerint 2014-ben 242 esetben jelentettek vadkárt a megyében. Mintegy 200 esetben medvék által okozott kárról szólt a bejelentés – idézte a statisztikát a Mediafax hírügynökség.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
a medve megállapította, hogy a székely nem játék?
verum
A medve is csak az élőhelyét félti.
Más tájakon is élnek nagyvadak, ragadozók, az embereknek mégis meg kell tanulni velük együtt létezni.
Vagy ki kellene pusztítani minden vadállatot? Hiszen mindenütt az ember van már otthon...
eugen4402
Csikidámfalván nem medvék vannak, hanem szikorarobik...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.