A német pénzügyminiszter nem zárja ki, hogy Görögország kiválhat az euróövezetből. Wolfgang Schäuble erről abban az interjúban beszél, amelyet a német Bild magazin közölt szombaton, egy nappal a nemzetközi hitelezők által elvárt reformokról tartandó görög népszavazás előtt. Janisz Varufakisz görög pénzügyminiszter viszont „terrorizmussal” vádolta a hitelezőket az El Mundo spanyol napilapnak adott nyilatkozatában. Mindkét politikus interjúja a görög kampánycsend idején jelent meg. A kiválás lehetőségéről szólva Wolfgang Schäuble úgy fogalmazott, hogy „az euróval vagy átmenetileg a nélkül” vészelik át ezt a helyzetet, „erre a kérdésre csak maguk a görögök tudnak válaszolni”. Hozzáfűzte: egyértelmű, hogy Görögország népét nem fogják cserbenhagyni, nyilvánvalóan az ország fennmaradó EU-tagságára utalva. Betartják a szabályokat A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy az euróövezet államai szigorúan betartják a valutaunió szabályait. „Egy közösség csak akkor működhet, ha a...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Commneter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
„terrorizmus” vádja nem hangzott el, amikor kérték és kapták azt a hatalmas mennyiségű pénzt.
Oly mindegy, milyen eredménnyel zárul a szavazás, a kötött szerződést és annak tartalmát be kell tartania mindkét félnek. Ha nem, majd betartatják.
Meggondolatlanság, amit művelnek, olyan útra léptek, melynek következményei beláthatatlanok.
Csizmás Kond
A görögök az unióba lépésük előtt szépen megvoltak a maguk életkörükben. Nem volt ugyan világra szóló iparuk vagy mezőgazdaságuk, de megvolt a biztonságos kereskedelmi hálózatuk és az ugyan szezonális de egyre növekvő turizmusuk. Erre vetettek szemet az úgynevezett uniós hiénák ha ugyan uniósak és nem közelkeletiek, ebből akartak bármi áron részt szakítani mert azok akik ezt szorgalmazták soha nem a munka világát a munka általi fejlődést nézték hanem az ingyen-jött sápot.
Az unió mint kezes bárány szépen belesétált a csapdába. A szemmel látható elégtelenségek fölött is szemet hunyva bekebelezte, majd arra a tanácsra, hogy a mégnagyobb haszon reményébe még többet kell befektetni, különböző módokban tömte pénzel. A vége az lett, hogy az amúgy kis országot addig eltartó rendszer a túlszipolyozás végett befuccsolt persze sokan, főleg a háttérből tanácsot osztogatók nagyon sokat kaszáltak mert úgy is tudták, hogy a nem általuk befektetett pénz nem az ők zsebükből fog hiányozni.
A következményeket látjuk, és remélem lesz annyi eszük, hogy ma a nemek fognak győzni és ismét a saját kezükbe tudják venni a saját sorsukat.
Azt is remélem, hogy ha sikerül valamennyir4e függetlenedniük a szarkáktól akkor az is kiderül kik és milyen módon juttatták ide őket és nemcsak őket hanem másokat is..
Dr. Felipe
Magyarbajdzsánban is ketyeg már az időzített bomba mikor majd pengetni kell vissza az orosz hitelt csak nem lesz miből.
A közmunkás 47 ezer forintjából fog törleszteni elvtársak? Kíváncsi leszek hogy az oroszok is "terrorizmussal" lesznek e vádolva.
Sajnos a hitelnek vagy egy olyan rossz tulajdonsága hogy azt bizony vissza kell fizetni az utolsó fillérig.
Azt nem tudom elképzelni hogy a görögök ne tudták volna egy egyszer fizetniük kell a felvett hitelek után.
Persze míg lehetett a rongyot rázni és olimpiát rendezni addig jó volt az IMF hitel, csak hát egyszer az olimpiának is vége van meg ahogy látom Görögországnak is.
Most már lehet nyomatni a drachmát meg a melót is mert nem hiszem hogy az európai bankok tovább fogják finanszírozni a semmittevést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.