Száztizenhat éves lett hétfőn a világ hivatalosan is legidősebb embere, Susannah Mushatt Jones – adta hírül a Guinness-világrekordok portálja. 

A Guinness-világrekordok hétfőn erősítette meg, hogy a brooklyni asszony a legidősebb a világon. Az idős nő június közepén örökölte meg a címet honfitársától, Jeralean Talleytől.

Ugyan látását elveszítette és nehezen is hall, Susannah Mushatt Jones nincs ágyhoz kötve, és csak két gyógyszert szed naponta.

116 éves lett a világ legidősebb embere

Fotó: guinnessworldrecords.com

A világon valaha leghosszabb ideig, 122 évig és 164 napig élt ember szintén nő volt, a francia Jeanne Calment.

Amikor Susannah Jones 106 éves volt, a születésnapi megemlékezésen azt mondta az őt ünneplőknek: "Sosem dohányoztam, nem is ittam. Szeretet és pozitív energia vesz körül. Az a hosszú élet és a boldogság kulcsa".

Az idős nő Alabamában született, apja részes bérlő volt, gyapotszedéssel tartotta el a tízgyerekes családot. Innen költözött Susannah előbb New Jerseybe, majd New Yorkba, ahol házvezetőnőként és dajkaként dolgozott.

A száz unokahúg és unokaöcs egyike, Lavilla Mushatt Watson 2014-ben adta ki Jones életrajzát Susannah – Our incredible 114-Year-Old Aunt (Susannah, a mi hihetetlen, 114 éves nagynénénk) címmel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.